Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚατερίνα Θεοφανίδου (projectyou): «Τα soft skills δεν αντικαθίστανται από την τεχνητή νοημοσύνη»

Κατερίνα Θεοφανίδου (projectyou): «Τα soft skills δεν αντικαθίστανται από την τεχνητή νοημοσύνη»

Η Co-founder & Managing Director της projectyou και πρόεδρος του IPMA (International Project Management Association) Greece, μας μιλάει για τον ολοένα αυξανόμενο ρόλο της πιστοποίησης προσόντων και δεξιοτήτων και για τις ανάγκες της ελληνικής και της διεθνούς αγοράς σήμερα και στο μέλλον.

Συνέντευξη στη Γεωργία Μολώση (έντυπο τεύχος Νοεμβρίου 2023).

Τις απαιτήσεις της νέας εποχής για πιστοποιημένη εξειδίκευση και soft skills –περισσότερο κι από ένα καλό πτυχίο– τονίζει μεταξύ άλλων η Co-Founder & Managing Director της projectyou και πρόεδρος του IPMA Greece κ. Κατερίνα Θεοφανίδου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Logistics & Management.

Στη σοφή ρήση του Henry Ford «αυτό που είναι χειρότερο από το να εκπαιδεύεις τους εργαζόμενούς σου και να φεύγουν, είναι το να μην τους εκπαιδεύεις και να παραμένουν», η κ. Θεοφανίδου συνοψίζει την αναπτυξιακή στρατηγική τής projectyou και του IPMA Greece. Κι αυτή είναι η διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων μέχρι και την ανώτατη βαθμίδα, παράλληλα με τη συνεχή και εντατική καλλιέργεια των δεξιοτήτων του.

Η κ. Θεοφανίδου αναφέρεται επίσης στη διεθνή πιστοποίηση Green Project Management που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η projectyou, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα των σύγχρονων «πράσινων» πολιτικών, από το net zero στο net positive.

LM      Κυρία Θεοφανίδου, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στα Logistics και στις μεταφορές θεωρείται πλέον ζήτημα αιχμής για τον κλάδο, και όχι μόνο στην Ελλάδα… Σε τι αποδίδετε εσείς το συγκεκριμένο πρόβλημα;

– Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού εντοπίζεται τόσο στα Logistics όσο και σε άλλους κλάδους. Το παράδοξο, όμως, σε αυτή την κατάσταση είναι η αυξημένη ανεργία. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως ενώ υπάρχει διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, μέρος αυτού δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των εργοδοτών, είτε αυτές αφορούν την εξειδίκευση είτε τα soft skill είτε άλλα προσόντα. Έτσι, βλέπουμε να αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η αξία της συνεχούς εκπαίδευσης και της πιστοποίησης.

Είναι σαφές πως με την απόκτηση μιας διεθνούς πιστοποίησης, το στέλεχος μπορεί πλέον να σταθεί επάξια στην αγορά εργασίας και να εργαστεί σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που συμμετείχαν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης, και με την απόκτηση της πιστοποίησης είτε βελτίωσαν τη θέση τους στην εταιρεία τους είτε βρήκαν δουλειά σε άλλη εταιρεία.

– Ακαδημαϊκή εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση: Τι «εμπνέει» περισσότερο έναν εργοδότη απέναντι σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο; Σε τι δίνει μεγαλύτερη βάση;

– Ο εργοδότης δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα soft skills, διότι είναι αυτά που μπορεί κάποιος να αναπτύξει πιο δύσκολα –σε σχέση με τα hard skills. Στις τεχνικές δεξιότητες (hard skill) είναι πιο εύκολο και γρήγορο να εκπαιδευτεί κανείς, ενώ οι ήπιες δεξιότητες (soft skill) απαιτούν περισσότερο χρόνο και επηρεάζουν σε ένα βαθμό στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας. Μια διεθνής πιστοποίηση, όπως αυτή του European Logistics Association (ELA), δίνει έμφαση τόσο στα hard όσο και στα soft skill, καλύπτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο όλο το φάσμα των δεξιοτήτων.

Όσον αφορά την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αυτή δεν αποτελεί πλέον τον παράγοντα-κλειδί για την επιλογή των στελεχών, διότι λίγο ή πολύ όλοι έχουν ένα πτυχίο, και αυτό από μόνο του δεν αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των υποψηφίων.

– Τι μπορεί να προσφέρει η projectyou σε ένα στέλεχος επιχείρησης που φιλοδοξεί να γίνει ένας επιτυχημένος logistician;

– Η projectyou έχει βαθιά γνώση των απαιτήσεων της αγοράς και χρησιμοποιεί την εκπαίδευση για να εφοδιάσει τα στελέχη με τα κατάλληλα εργαλεία που θα αποτελέσουν σύμμαχο και υποστηρικτή στην καριέρα τους.

Προσπαθούμε μέσα από συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους να χτίσουμε ένα πλάνο εκπαίδευσης το οποίο θα περιλαμβάνει τους βέλτιστους τρόπους για την εξέλιξη της καριέρας τους.

Είναι πολύ σημαντικό το πλάνο αυτό να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους τους, ώστε να είναι πλήρως καταρτισμένοι κατά τα επόμενα βήματά τους στον επαγγελματικό στίβο.

– Ποιες είναι οι διεθνείς πιστοποιήσεις που προσφέρετε;

– Η projectyou προσφέρει τις εξής 4 διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις:

  1. Logistics Professional ΕLA (European Logistics Association) σε 3 επίπεδα: ΕJLog (Operational Level), ΕSLog (Managerial Level), ΕMLog (Strategic Level).
  2. Project Management κατά ΙPMA (International Project Management Association) σε 4 επίπεδα: Level D, level C, Level B, Level A.
  3. Green Project Management (GPM-b).
  4. Scrum & Agile – SCRUMstudy.

– Βάσει της εμπειρίας σας, βλέπετε να ενδιαφέρονται για κατάρτιση και πιστοποιήσεις περισσότερο οι επιχειρήσεις ή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι;

– Οι επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν ως σημαντική την ανάπτυξη του προσωπικού τους, ενδιαφέρονται για εκπαίδευση και πιστοποίηση, και μάλιστα για μεγάλο αριθμό υπαλλήλων τους.

Όπως είχε πει ο Henry Ford, αυτό που είναι χειρότερο από το να εκπαιδεύσεις τους εργαζόμενούς σου και να φεύγουν, είναι να μην τους εκπαιδεύεις και να παραμένουν. Παράλληλα, και οι εργαζόμενοι από μόνοι τους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη και ανέλιξη, κι έτσι έχουμε στα προγράμματά μας μεγάλο πλήθος στελεχών που καλύπτουν ιδιωτικά την εκπαίδευσή τους.

– Οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους;

– Η αλήθεια είναι ότι οι μικρές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται λιγότερο για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των στελεχών τους σε σύγκριση με τις μεσαίες / μεγάλες. Όμως, για να αναπτυχθούν οι μικρές επιχειρήσεις, έχει γίνει πλέον αντιληπτό πως η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους είναι μονόδρομος, καθώς η ανάπτυξη των στελεχών θα βοηθήσει και τις ίδιες τις εταιρείες να αναπτυχθούν.

– Με ποιον τρόπο συμβουλεύετε μια επιχείρηση για την ανάπτυξή της;

– Για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση θα πρέπει να υιοθετήσει ορισμένες χρήσιμες πρακτικές, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της. Αρχικά, θα πρέπει να στελεχώσει την εταιρεία με ανθρώπους που την αγαπούν και οι οποίοι γνωρίζουν τον κλάδο.

Για να μπορέσουν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι να εκτελέσουν ικανοποιητικά τα καθήκοντά τους, πρέπει να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση ανάλογα με τη θέση τους. Πολύ σημαντική, επίσης, κρίνεται η αξιολόγηση του προσωπικού, καθώς και η θέσπιση εξαμηνιαίων και ετήσιων στόχων.

Αν μια επιχείρηση προχωρήσει, μεταξύ άλλων, στα παραπάνω βήματα, θα είναι σύντομα σε θέση να εξετάσει την πρόοδό της και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

– Από τι είδους επιχειρήσεις προέρχεται κυρίως το πελατολόγιό σας;

– Το πελατολόγιό μας προέρχεται από πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, διότι τόσο τα Logistics όσο και το project management έχουν εφαρμογή σχεδόν σε κάθε επιχείρηση. Ενδεικτικά, οι πελάτες μας προέρχονται από τους κλάδους των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών και του φαρμάκου, αλλά και από φορείς του δημόσιου τομέα.

– Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι δεξιότητες (πιστοποιημένες και μη) που οφείλει να έχει ο σύγχρονος επαγγελματίας σήμερα;

– Πέρα από τα hard skills, για τα οποία παραδοσιακά εκπαιδευόμαστε από το πανεπιστήμιο, ο σύγχρονος επαγγελματίας πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των soft skills, όπως είναι οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η έφεση στην ομαδική εργασία, η ικανότητα διαπραγμάτευσης, η δυνατότητα επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων, η ευελιξία και πολλά άλλα. Έχει μεγάλη σημασία να αναρωτηθούν οι επαγγελματίες, σε οποιοδήποτε στάδιο της καριέρας τους, ποιες κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) δεν διαθέτουν σε ικανοποιητικό βαθμό, και να βάλουν στόχους ώστε να τις αναπτύξουν περαιτέρω.

– Πιστεύετε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα προσφέρει αρκετές ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιστήμη των Logistics;

– Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα προσφέρει πλέον περισσότερες ευκαιρίες απ’ ό,τι στο παρελθόν, με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το πλήθος των προγραμμάτων αυτών όμως δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση, η οποία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτή.

Τα πανεπιστήμια και η ακαδημαϊκή κοινότητα ήδη κάνουν πολλές κινήσεις συνεργασίας με εταιρείες και ευρύτερα με την αγορά εργασίας· οι κινήσεις αυτές, όμως, πρέπει να ενταθούν. Παράλληλα απαιτείται και εκπαίδευση σε τεχνικό μεταλυκειακό επίπεδο, η οποία στην Ελλάδα δεν είναι αναπτυγμένη, σε αντίθεση με χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως είναι η Γερμανία, η Ελβετία και η Αυστρία.

– Θα μπορούσατε να προβλέψετε ποιες θα είναι οι δεξιότητες του μέλλοντος, δεδομένου ότι οι προηγμένες τεχνολογίες (τεχνητή νοημοσύνη [ΤΝ], ΙοΤ, ανάλυση δεδομένων κλπ.) «τρέχουν» πια πολύ γρήγορα;

– Επανέρχομαι στα soft skills, καθώς είναι δεξιότητες που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Αντίθετα, κάποια hard skills μπορούν πολύ εύκολα να αντικατασταθούν από τις νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν ταχύτητα, ευκολία και λιγότερα λάθη.

Παράλληλα όμως χρειάζεται εξοικείωση με τις προηγμένες αυτές τεχνολογίες, ούτως ώστε να τις χρησιμοποιούμε ως εργαλείο και σύμμαχό μας. Η σχέση μας με την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι συνεργατική και όχι ανταγωνιστική. Όπως είπε κάποιος, οι εργαζόμενοι δεν θα αντικατασταθούν από την τεχνολογία, αλλά από ανθρώπους που ξέρουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

– Συνεργάζεστε με την TÜV Hellas (TÜV Nord), έναν διεθνούς κύρους φορέα πιστοποιήσεων, επιθεωρήσεων και εκπαίδευσης. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή και σε τι ακριβώς συνίσταται;

– Με την TÜV Hellas (TÜV Nord) συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, τόσο στην από κοινού δημιουργία και διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων όσο και στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για τα σχήματα πιστοποίησης προσώπων.

Συνεργαζόμαστε σε πληθώρα θεματικών αντικειμένων, όπως είναι τα: «Project management», «Logistics», «Microsoft project», «Οικονομικά για μη οικονομικούς», «Business plan», «Αποτελεσματική επικοινωνία και επιτυχείς παρουσιάσεις», «Lean, agile and resilient procurement», «Επιχειρηματική σκέψη και δράση για στελέχη».

Η συνεργασία μας εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν προστέθηκε και η υπηρεσία της τεχνικής υποστήριξης των εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών προγραμμάτων του φορέα.

– Πέραν της δραστηριότητάς σας στην projectyou, κατέχετε δύο σημαντικές θέσεις: Είστε γενική γραμματέας του Ινστιτούτου Logistics & Management Ελλάδας (ILME) και πρόεδρος του IPMA Greece. Ως νέα γυναίκα και μητέρα, σας ενοχλεί όταν σας ρωτούν «μα πώς τα καταφέρνετε όλα μαζί»; Είναι μια ερώτηση που δεν απευθύνεται ποτέ σε πολυάσχολους άντρες…

– Ναι, πράγματι, έχω τη δική μου δουλειά από το 2009 και παράλληλα συμμετέχω σε δυο διοικητικά συμβούλια επιστημονικών φορέων. Είτε άντρας είσαι είτε γυναίκα, είναι πάντα μια πρόκληση να ισορροπήσεις ταυτόχρονα πολλαπλά ενδιαφέροντα. Στη δική μου περίπτωση είναι το ελεύθερο επάγγελμα, η διοίκηση των δύο εταιρειών projectyou και Konakari Garden, η εθελοντική συνεισφορά σε δύο επιστημονικούς φορείς και, βέβαια, η οικογένεια.

Για να το καταφέρω αυτό, όπως όλοι, χρειάζομαι ένα υποστηρικτικό σύστημα γύρω μου και μια καλά οργανωμένη καθημερινότητα, τα οποία έχω πετύχει σε ένα βαθμό και συνεχώς τα βελτιώνω.

Ανισότητα των δύο φύλων σίγουρα υπάρχει, ειδικά στις αμοιβές. Παρ’ όλα αυτά, δεν μου αρέσει να βάζουμε οι γυναίκες τον εαυτό μας σε ρόλο θύματος. Προτιμώ να προσπαθώ και να βελτιώνω συνεχώς τα πράγματα που ελέγχω και να μη θέτω δικαιολογίες του τύπου «αν ήμουν άντρας θα με αντιμετώπιζαν διαφορετικά».

Από τη βιωσιμότητα στο regenerative sustainability

– Σε κάθε τομέα δραστηριότητας, όλοι μιλούν για «πράσινες» τεχνολογίες, πρακτικές κλπ.. Πώς ανταποκρίνεται η projectyou σε αυτή την απαίτηση;

– Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών, η projectyou έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διεθνή πιστοποίηση Green Project Management. Η πιστοποίηση αυτή προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα πρότυπα για την εφαρμογή της βιωσιμότητας (sustainability) στα έργα.

Με τον όρο «βιώσιμη διαχείριση έργων», εννοούμε τη διαχείριση με τρόπο που δεν στερεί πόρους από τις επόμενες γενιές. Λαμβάνουμε, λοιπόν, υπόψη μας τόσο την οικονομική βιωσιμότητα ενός έργου, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος και την υπευθυνότητά μας απέναντι στην κοινωνία.

Πριν από 20 χρόνια, που έκανα το μεταπτυχιακό μου σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος, είχαν ξεκινήσει δειλά – δειλά οι πρώτες κινήσεις των εταιρειών στον τομέα της βιωσιμότητας. Από τότε έχουν γίνει αρκετά πράγματα, αλλά όχι επαρκή.

Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα σε σχετικά πρώιμο στάδιο όσον αφορά τις «πράσινες» πρακτικές, αλλά η απόκτηση της πιστοποίησης μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα, ώστε οι εταιρείες να είναι επαρκώς εξοπλισμένες για την εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών.

– Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα πράγματα για την έννοια της βιωσιμότητας;

– Η έννοια της βιωσιμότητας συνδυάζει τις έννοιες της οικονομικής ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία. Η παραδοσιακή πρακτική, πριν από δεκαετίες, αφορούσε μόνο την οικονομική ανάπτυξη. Πλέον, αφορούν άμεσα τις εταιρείες και οι δύο άλλες έννοιες.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι αλληλένδετη με την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της κοινωνίας. «Βιωσιμότητα» σημαίνει ουσιαστικά να μη βλάπτουμε το περιβάλλον και την κοινωνία με την επιχειρηματική μας δραστηριότητα.

Το επόμενο βήμα, που θα δούμε στο άμεσο μέλλον, είναι αυτό που ονομάζεται «regenerative sustainability» («αναγεννητική βιωσιμότητα», αν θα τολμούσαμε να το μεταφράσουμε), έννοια η οποία σχετίζεται με τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής προσφοράς και όχι μόνο με τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Πηγαίνουμε, λοιπόν, από το net zero στο net positive, κάτι που αποδίδεται με αυτό που λέω συχνά: Φεύγουμε από τη λογική «κόβω δέντρο – φυτεύω νέο δέντρο» και πάμε στη λογική «κόβω δέντρο – φυτεύω δάσος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ