Με πλήρως ψηφιοποιημένες διαδικασίες οι οποίες φέρουν τη σφραγίδα της Mobile Technology, εγκαινιάστηκε στην Κηφισιά το υπερσύγχρονο φυσικό κατάστημα του κορυφαίου online φαρμακείου pharmacy295.

Η Mobile Technology δημιούργησε το πρώτο phygital φαρμακείο στην Ελλάδα

Αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού και μια εύχρηστη πλατφόρμα cloud, η Mobile Technology πραγματοποίησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φυσικού καταστήματος που απέκτησε πρόσφατα στην Κηφισιά το pharmacy295, ένα από τα κορυφαία σε πωλήσεις online φαρμακεία της χώρας, για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Για τη δημιουργία του πρώτου phygital φαρμακείου στην Ελλάδα, η Mobile Technology σχεδίασε και εγκατέστησε μια ολοκληρωμένη λύση που επιτυγχάνει ταυτόχρονα την απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, την αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού, καθώς και τη δημιουργία μιας phygital εμπειρίας για τους πελάτες του καταστήματος.

Η λύση περιλαμβάνει εύχρηστη cloud πλατφόρμα διαχείρισης που ανταλλάσσει δεδομένα με το ERP της SoftOne, καθώς και προηγμένες ψηφιακές ετικέτες της SES-Imagotag, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού παγκοσμίως και εκπροσωπείται από τη Mobile Technology σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για το έργο χρησιμοποιήθηκαν 6.350 ψηφιακές ετικέτες Vusion (1,6’’), οι οποίες τοποθετήθηκαν σε όλα τα παραφαρμακευτικά προϊόντα του καταστήματος. Η θέση κάθε ετικέτας διασφαλίστηκε με τη χρήση ειδικής αντικλεπτικής ράγας, ενώ πλέον οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο από τα κεντρικά της επιχείρησης, μέσω του λογισμικού της λύσης.

Οι τρίχρωμες ετικέτες που επιλέχθηκαν για τις ανάγκες του καταστήματος, μεταξύ άλλων διαθέτουν LED που αναβοσβήνει έτσι  ώστε να προωθούνται αποτελεσματικότερα οι εκάστοτε προσφορές. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν τεχνολογία NFC, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του καταστήματος, πλησιάζοντας την ετικέτα του προϊόντος που τους ενδιαφέρει με το smartphone τους, να αποκτούν πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες, όπως αυτές παρουσιάζονται στο online shop του pharmacy295.

Ο κ. Ηλίας Μακρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του pharmacy295, δήλωσε σχετικά: «Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή και για αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφασή μας να επενδύσουμε σε αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία. Βασικός στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ενιαία phygital εμπειρία που θα επιτρέπει στους πελάτες του καταστήματός μας στην Κηφισιά να πραγματοποιούν ενημερωμένες αγορές, με την ίδια άνεση που τους προσφέρει το online shop μας. Εξίσου ικανοποιημένο με τις ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού είναι και το προσωπικό μας, που τώρα μπορεί να εστιάσει σε περισσότερο παραγωγικές εργασίες, καθώς απαλλάχθηκε από την ανάγκη να ελέγχει συστηματικά τις τιμές χιλιάδων προϊόντων στα ράφια και να εκτυπώνει τις αντίστοιχες ετικέτες».

Σχετικά με τη Mobile Technology

Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε συστήματα συλλογής δεδομένων και φορητά υπολογιστικά συστήματα για επιχειρήσεις. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς οίκους, όπως είναι οι  Honeywell, Bixolon, Bluebird, Datalogic κ.ά. και παρέχει εξοπλισμό, λογισμικό και πλήρη τεχνική υποστήριξη από τα γραφεία της στην Ελλάδα. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στo μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών (Vocollect Voice), οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού (SES Imagotag) και φυσικά η ρομποτική με τον Pepper, το πρώτο διαδραστικό humanoid robot (SoftBank Robotics).

 

 

Ελέγξτε επίσης

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ CYBER CONFERENCE  «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ LOGISTICS» ΤΟΥ ILME

Φθινοπωρινοί αποχαιρετισμοί και εκδηλώσεις μνήμης από το ILΜΕ τον Ιανουάριο

Τη μνήμη δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων των ελληνικών Logistics που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, θα …