Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στoν ΟΛΠ

Συνάντηση συνεργασίας και συντονισμού με θέμα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας και τη βέλτιστη εφαρμογή των διαδικασιών υποδοχής επιβατών πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοιάρχου Γεωργίου Σκανδάλη, του συντονιστή της ευρωπαϊκής κοινής δράσης HEALTHYGATEWAYS, καθηγητή Επιδημιολογίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, της αναπλ. καθηγήτριας Επιδημιολογίας κ. Βαρβάρας Μουχτούρη, του υπεύθυνου του Υγειονομείου Πειραιά κ. Χαράλαμπου Βασιλείου και επιτελικών στελεχών της ΟΛΠ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους επιβατικούς σταθμούς του τερματικού της κρουαζιέρας και συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την ασφαλέστερη διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και στην ανατολική Μεσόγειο. Για το υπόλοιπο του 2021 έχουν προγραμματιστεί 453 αφίξεις, από τις  οποίες 251 αφορούν αφίξεις επιβίβασης (40 πλοία homeport),  190 αφίξεις διέλευσης (33 πλοία transit) και 12 αφίξεις για εφοδιασμό.

Η πρώτη άφιξη στον Πειραιά

Στις 18 Μαΐου, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας, το λιμάνι του Πειραιά υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν, το Mein Schiff 5, με περίπου 1.000 επιβάτες.

Το λιμάνι του Πειραιά σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επιτυχή επανεκκίνηση του κλάδου, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αιτηθεί να το επισκεφθούν, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται ότι εντός του προβλήτα κρουαζιέρας έχουν παραχωρηθεί από την ΟΛΠ Α.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής τρεις αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις δημόσιας υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της Περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

 

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

«Μεγαλόνησος Courier»: Δυναμική είσοδος της «Χαβάκης Α.Ε.» στις ταχυμεταφορές

Η πρώτη αμιγώς κρητική εταιρεία courier, με παγκρήτια κάλυψη αλλά και πανελλαδική εμβέλεια, είναι το …

Τα Περιοδικά μας