Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝαυτιλίαΟ ΟΛΠ βραβεύτηκε ως «Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2022»

Ο ΟΛΠ βραβεύτηκε ως «Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2022»

Το βραβείο «Εταιρεία των Μεταφορών – Έτος 2022» απονεμήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, στη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ YU Zeng Gang τόνισε ότι η εν λόγω διάκριση επιβραβεύει τη δέσμευση της εταιρείας να καταστήσει τον Πειραιά το Νο 1 λιμένα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΟΛΠ δήλωσε: «Υλοποιούμε τη στρατηγική και τον προγραμματισμό μας μέσα από άριστη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς, με αφοσίωση στο όραμά μας να κάνουμε τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Ο  ΟΛΠ έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας υψηλή θέση τόσο σε ευρωπαϊκή όσο και σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Παράλληλα το λιμάνι του Πειραιά έχει συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία συνολικά, με φορολογική και ασφαλιστική εισφορά άνω των 70 εκατ. ευρώ το 2022 και με εκτιμώμενη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 1,56%».

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ κατέληξε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί το λιμάνι του Πειραιά ως κορυφαίο παράδειγμα στην άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να είναι μεταξύ των κορυφαίων και σημαντικότερων λιμένων του κόσμου».

Το 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών ITC 2023 διεξάγεται με φυσική παρουσία στο Ωδείο Αθηνών, στις 17-20 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ