Επιστολή του ΣΥΝΔΔΕ&L στα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, για την απεργία στο ΣΕΜΠΟ

Από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την απεργία στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά:

Νέα Σμύρνη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Αριθ. Πρωτ.: 065/2021

Προς

  • Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη
  • Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Νίκο Παπαθανάση

 Θέμα: Προβλήματα από την απεργία στο σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα απεργίας όλων των εργαζομένων, οφείλουμε να επισημάνουμε τις σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και την οικονομική ζημιά που για ακόμη μία φορά θα υποστεί η επιχειρηματικότητα στο σύνολο της με την απεργία που έχει εξαγγελθεί από το ένα εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ.

Τα προβλήματα πολλά και ιδιαίτερα το διάστημα αυτό όπου όλος ο εμπορικός κόσμος αναμένει τα εμπορεύματα για την ομαλή ροή του εφοδιασμού της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου. Το γεγονός αυτό εκθέτει τις επιχειρήσεις του κλάδου μας έναντι της πελατείας και θίγει την αξιοπιστία των θαλάσσιων μεταφορών.

Γνωρίζετε καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους 20 μήνες οι θαλάσσιες μεταφορές και τον αγώνα που κάνουν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το έργο τους και να συνεισφέρουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην Εθνική Οικονομία της χώρας που βάλλεται από την πανδημία.

Σημαντικότερο δε από όλα αυτά, είναι η πιθανή έλλειψη / καθυστέρηση ανεφοδιασμού σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό με τα δεδομένα της πανδημίας καθημερινά να μας προβληματίζουν όλο και περισσότερο.

Από την Πολιτεία και από το Υπουργείο ζητούμε να μεριμνήσει για την επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό που είναι καθοριστικό για το διεθνές εμπόριο της χώρας.

Με κάθε τιμή

Εμμανουήλ Βιτσαράς                            Νικόλαος Αργυρίδης

Πρόεδρος Δ.Σ.                                     Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.

Κοινοποίηση: κ. Αναστ. Βαμβακίδη, Εμπορικό Δ/ντή ΣΕΠ Α.Ε.

Ελέγξτε επίσης

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Νότιας Αφρικής Beryl Rose Sisulu στην ΟΛΘ Α.Ε.

Η πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Beryl Rose Sisulu, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Γενικό …

Τα Περιοδικά μας