Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝαυτιλίαΕνοποίηση εφαρμογών διαχείρισης καυσίμων από τη ZeroNorth

Ενοποίηση εφαρμογών διαχείρισης καυσίμων από τη ZeroNorth

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth ανακοίνωσε ότι ενοποιεί την υφιστάμενη δραστηριότητά της στον τομέα της διαχείρισης τροφοδοσίας καυσίμων υπό το εμπορικό σήμα ZeroNorth, ξεκλειδώνοντας ταχύτερη παροχή αξίας για τους πελάτες της και οδηγώντας σε βελτιωμένες πληροφορίες βάσει δεδομένων, σε πρόσθετη εξοικονόμηση καυσίμων, σε βελτιωμένα περιθώρια κέρδους και σε μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Η ZeroNorth τονίζει ότι αναγνωρίζει τη σημασία της ψηφιοποίησης σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του καυσίμου, για την επιτάχυνση της απεξάρτησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα. Για το σκοπό αυτό, τους τελευταίους 18 μήνες η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στο χώρο του bunkering, εξαγοράζοντας τις εταιρείες Clearlynx, Prosmar Bunkering και BTS για την εξυπηρέτηση όλων των απαραίτητων λειτουργιών της αγοράς καυσίμων του ναυτιλιακού τομέα. Η ολοκλήρωση και η ενσωμάτωση στη ZeroNorth Bunker αποτελεί πλέον μια ενιαία εφαρμογή και συγκεντρώνεται κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, δημιουργώντας συνέργειες μεταξύ των διαφορετικών λύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η ταχύτερη απόδοση νέων χαρακτηριστικών που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς.

Η ZeroNorth Bunker ενοποιεί τις 13 υπάρχουσες προσφορές υπηρεσιών της εταιρείας στα έξι βασικά προϊόντα software που καλύπτουν τις λύσεις Bunker Planning, Bunker Procurement, Bunker Supply and Trading, Bunker Pricing και e-BDN. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λύσεις αυτές θα διευκολύνουν τις αποφάσεις των πελατών με βάση τα δεδομένα, με την ολοκληρωμένη αυτή προσέγγιση να φέρνει διαφάνεια μέσα στη ναυτιλιακή επιχείρηση, συνέχεια στις διαδικασίες προμήθειας των πελατών,  βελτιωμένη εμπειρία χρήσης και μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Μιλώντας για την ανακοίνωση, ο Kenneth Juhls, γενικός διευθυντής των εφαρμογών ZeroNorth Bunker, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τις γνώσεις της αγοράς σε πραγματικό χρόνο και με πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους καυσίμων που ήδη διακινούνται ετησίως στην πλατφόρμα μας, είμαστε όλοι υπερήφανοι στη ZeroNorth για την ικανότητά μας να προωθούμε θετικές αλλαγές στον κλάδο του bunkering. Αυτό περιλαμβάνει την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και της διαφάνειας στις εταιρείες που μας εμπιστεύονται, οι οποίες τελικά συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων των πελατών μας για την σταδιακή απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την επίτευξη των εμπορικών στόχων τους».

Βελτιστοποιώντας τη διαδικασία προμήθειας καυσίμων, η εφαρμογή ZeroNorth Bunker μετατρέπει εκατομμύρια σημεία δεδομένων πραγματικού χρόνου, σε εφαρμόσιμες προτάσεις συμφέρουσας αγοράς. Μέσω αυτής της ολοκληρωμένης προσέγγισης θα δημιουργηθούν πιο ισχυρές βάσεις πληροφοριών στους πελάτες, καθώς θα επεξεργάζονται και θα ερμηνεύονται περισσότερα δεδομένα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα ενεργοποιήσουν το φαινόμενο της μόχλευσης δεδομένων, παρέχοντας έναν θετικό βρόχο ανατροφοδότησης με εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πελάτες της, τονίζει η εταιρεία και δηλώνει: «Η πλατφόρμα μας είναι σε θέση να παρέχει βαθύτερες, πιο λεπτομερείς γνώσεις για τη βελτιστοποίηση της αγοράς των καυσίμων, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και το σχετικό κόστος τους αλλά και τις εκπομπές καυσαερίων για τους πελάτες τηςς, οδηγώντας σε οφέλη τόσο για το κέρδος τους όσο και για τον πλανήτη μας».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ