Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΕκδήλωση του ΣΕΒ για την κυβερνοασφάλεια

Εκδήλωση του ΣΕΒ για την κυβερνοασφάλεια

Σε ένα σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον, η κυβερνοασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, καθώς συνδέεται άμεσα με τις τεχνολογικές υποδομές που στηρίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τις διαδικασίες διοίκησης, αλλά και τους ανθρώπους τους.

Με αφορμή την έκδοση Οδηγού για την Κυβερνοασφάλεια των Επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Διαδικασίες και πρακτικές για ασφαλείς επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή», την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 16:00-18:00, στα γραφεία του (Ξενοφώντος 5, Αθήνα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, σκοπός της συζήτησης, με υψηλό προσκεκλημένο τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, και με τη συμμετοχή ειδικών του χώρου, είναι να αναδείξει τη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή τόσο για την ανταγωνιστικότητά τους, όσο και για την ανάπτυξη της ανθεκτικότητάς τους σε επιθέσεις και παραβιάσεις.

Διακεκριμένοι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω σε ειδικότερες διαστάσεις κυβερνοασφάλειας, εστιάζοντας σε πρακτικά βήματα για την αναβάθμιση της ψηφιακής άμυνας των επιχειρήσεων και την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών κυβερνοασφάλειας.

Ειδικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση είναι:

  1. Τα απαραίτητα βήματα για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.
  2. Η επιλογή κατάλληλων μέτρων ψηφιακής θωράκισης συστημάτων και τεχνολογικού εξοπλισμού.
  3. Η διαμόρφωση ενός μηχανισμού διακυβέρνησης προκλήσεων κυβερνοασφάλειας.
  4. Η ευαισθητοποίηση για κινδύνους ψηφιακής οικονομικής απάτης.
  5. Η συνολική καλλιέργεια κουλτούρας κυβερνοασφάλειας μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού.
  6. Η εγρήγορση μπροστά στις προκλήσεις που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σε σχέση με την κυβερνοασφάλεια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ