Εγκαινιάστηκε η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με το dry port που δημιούργησε ο ΟΛΘ στη Βουλγαρία

Αναχώρησε το πρωί της 27ης Νοεμβρίου το πρώτο τρένο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό το dry port του οργανισμού στη Σόφια, το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές του μήνα, με σκοπό τη βελτίωση της συνδεσιμότητας του λιμένα.

Με το δρομολόγιο αυτό, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, εγκαινιάστηκε η πιλοτική φάση της συγκεκριμένης υπηρεσίας που θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιανουαρίου του 2021 και κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελειοποιηθεί η σύνδεση και οι επιμέρους παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό, θα ακολουθήσουν εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και αφίξεις μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port της Σόφιας, σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες, προσφέροντας σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος – γενικός εκτελεστικός διευθυντής της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Franco Nicola Cupolo, δήλωσε: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατηγικής σιδηροδρομικής σύνδεσης στα Βαλκάνια. Σήμερα ξεκίνησε η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το dry port της ΟΛΘ Α.Ε. στη Σόφια της Βουλγαρίας, μέσω της οποίας θα παρέχονται αποδοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, δρομολόγια και κόστη. Η τακτική σύνδεση σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του dry port στη Σόφια, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και ενισχύοντας την εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην τοπική και εθνική οικονομία όσο και στην οικονομία της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ελέγξτε επίσης

Σημαντική διάκριση για τη LogisticsWay, στα e-volution Awards 2021

Ως  η καλύτερη εταιρεία στην ενότητα Supply Chain, και ειδικότερα για το  σχεδιασμό e-commerce Logistics …