Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΜεταφορέςDelatolas Express Cargo A.E.: Αναβάθμιση στόλου και υποδομών city logistics*

Delatolas Express Cargo A.E.: Αναβάθμιση στόλου και υποδομών city logistics*

Με ιστορία 60 ετών, η δεύτερη γενιά του ομίλου εταιρειών Delatolas διατηρεί την επιχειρηματική φιλοσοφία της διαρκούς προσαρμογής στις τάχιστα μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Συνεχίζοντας «δυναμικά μπροστά!», η Delatolas Express Cargo A.Ε. τονίζει ότι αποτελεί ηγέτη στην κατ’ οίκον παράδοση, με βασικούς πυλώνες το μεγάλο στόλο ιδιόκτητων μεταφορικών μέσων, τις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, τα πληροφοριακά συστήματα και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό της. Η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες tailor made υπηρεσίες κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας βιομηχανικών και εμπορικών εταιρειών, διατηρώντας τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της, αλλά και μια λιτή δομή, στην οποία οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια, το ανταγωνιστικό κόστος που προσφέρει στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την εταιρεία Delatolas, η ίδια συνεχίζει να κάνει πράξη τα επενδυτικά της σχέδια ανάπτυξης, παραλαμβάνοντας τα πρώτα πέντε αμιγώς ηλεκτρικά van, που θα αξιοποιηθούν για την παράδοση αγαθών στην Αθήνα και στον Πειραιά. Με την ενσωμάτωση των e-van Maxus στο στόλο της, η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει το ήδη θετικό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να καταστεί η πιο υπεύθυνη και βιώσιμη εταιρεία παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στην Αττική.

Παράλληλα, προχώρησε στη δημιουργία πρότυπου κέντρου διανομών δεμάτων, έκτασης 3.000 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη (city logistics center), σε απόσταση 10 μόλις λεπτών από Αθήνα και Πειραιά. Με την εν λόγω κίνηση η Delatolas Express Cargo αύξησε το capacity της σε 3.500 διανομές ημερησίως, καλύπτοντας κατ’ οίκον παραδόσεις, κανάλια διανομών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ (hotel – restaurant – cafe [HO.RE.CA.]), καθώς επίσης σε φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, χρωματοπωλεία και retail.

Στον όμιλο εταιρειών Delatolas ανήκουν οι εταιρείες Delatolas Express Cargo A.E. (εθνικές και διεθνείς μεταφορές, υπηρεσίες logistics), Easy Transports Delatolas Moving (αστικές διανομές, πλήρη φορτία – FTL, μετακομίσεις) και Delatolas Courier (ταχυμεταφορές, Express Logistics). Ο όμιλος διαθέτει συνολικά 116 οχήματα, από τα οποία τα 84 είναι ιδιόκτητα φορτηγά. Πλην του νέου city logistics center, συνολικά οι αποθηκευτικοί χώροι του φτάνουν τα 26.500 τ.μ. Απασχολεί πάνω από 200 άτομα, ενώ ο κύκλος εργασιών του το 2021 ανήλθε σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος διαθέτει τελωνειακή αποθήκη και υποκαταστήματα (hub) σε όλη τη χώρα, και συγκεκριμένα σε Ασπρόπυργο, Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Μαγούλα, Οινόφυτα, Καλοχώρι, Λάρισα, Πάτρα, Κόρινθο, Άργος, Σπέτσες, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά. Μέσω ενός μεγάλου δικτύου 51 αξιόπιστων συνεργατών εξυπηρετεί όλους τους νομούς της χώρας 24 ώρες την ημέρα, μεταφέροντας με ασφάλεια φορτία, οδικώς και ακτοπλοϊκώς.

Εξειδίκευση

Όπως τονίζει η η Delatolas Express Cargo, έχει εξειδίκευση σε home delivery, retail, παραφαρμακευτικά προϊόντα, ηλεκτρικά είδη, ηλεκτρολογικό υλικό και συναρμολόγηση, ενώ ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για τον ιδιόκτητο στόλο της, την υποστήριξη των αποφάσεων των πελατών της, την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, τις ισχυρές συνεργασίες, την καθετοποίηση των παροχών της, τη λιτή δομή και τη βέλτιστη σχέση ποιότητας – κόστους.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ειδική εφαρμογή παρακολούθησης αποστολών μέσω web portal, παρέχοντας πληροφορίες παράδοσης σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας. Η εφαρμογή Proof of Delivery προσφέρει τη δυνατότητα έκδοσης αποδεικτικού παράδοσης κάθε αποστολής.

Οι τέσσερις βασικοί τομείς δραστηριότητας του ομίλου είναι τα logistics, οι μεταφορές, οι μετακομίσεις και το courier. Αναλυτικά, στον τομέα των logistics παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες 3PL, cross docking / city cargo και ανασυσκευασίας, ενώ στον τομέα των μεταφορών προσφέρει υπηρεσίες city lines B2C / home deliveries, αστικές διανομές και frigo trans. Επίσης αναλαμβάνει μετακομίσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και αποθηκεύσεις, ενώ στον τομέα των courier παρέχει υπηρεσίες ταχυμεταφορών σε εταιρείες, parcel delivery, e-commerce, δίκτυο courier και παρακολούθηση αποστολών (IOD-POD), εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μακροχρόνιες συνεργασίες της, ως αποτέλεσμα της ποιότητας των δραστηριοτήτων της, αποτελούν το κίνητρο για να παραμείνει πιστή στις αξίες και στους στόχους της, να βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες της, να αναζητά νέες λύσεις και να επενδύει σε πιο δημιουργικές μορφές οργάνωσης, με την ανάπτυξη των υποδομών της.

Για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της, η εταιρεία τονίζει ότι είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 & Bio products από την TUV Hellas α) για τη διασφάλιση της ποιότητας στις υπηρεσίες μεταφορών, αλλά και πιο εξειδικευμένα για τις υπηρεσίες των μεταφορτώσεων επικίνδυνων φορτίων κατά ADR (πλην εκρηκτικών, ραδιενεργών υλικών και καυσίμων), των μη επικίνδυνων αποβλήτων, των μετακομίσεων, των αποθηκεύσεων και των 3rd Party Logistics, β) για μεταφορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων / συσκευών σε συνθήκες ξηρού φορτίου και γ) για υπηρεσίες συναρμολόγησης – αποσυναρμολόγησης επίπλων και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

«Leader στο home delivery»

Η διοίκηση της Delatolas Express Cargo τονίζει: «Μοιραζόμενοι το όραμα και τους στόχους, αναλύοντας τους σκοπούς και τις υπηρεσίες μας, στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην πιο αποτελεσματική προσπάθεια, στην ανταμοιβή, στην επιβράβευση και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας. Επιδιώκουμε να είμαστε η καλύτερη επιλογή των πελατών μας».

Ο στόχος της Delatolas Express Cargo, σύμφωνα με την ίδια, είναι να διατηρήσει τη θέση που κατέχει ως ηγέτης στο διανομή κατ’ οίκον και να προσφέρει πάντα την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής στον κλάδο των μεταφορών, των αποθηκεύσεων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μία από τις βασικές επιδιώξεις του ομίλου είναι η εκπλήρωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με μια οικογενειακή προσέγγιση και με πνεύμα αλληλεγγύης απέναντι σε ομάδες ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας, «με σεβασμό, αξιοπρέπεια, συναίνεση και αλτρουισμό», όπως τονίζει ο ίδιος.

*Εταιρική παρουσίαση στο τεύχος Μαρτίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ