Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑποθήκευσηAlaska Cold Stores Food Logistics*: «Το μέλλον έρχεται και είμαστε έτοιμοι για...

Alaska Cold Stores Food Logistics*: «Το μέλλον έρχεται και είμαστε έτοιμοι για αυτό» – Νέα αποθήκη στον Αυλώνα Αττικής

Εκτός από τις υπηρεσίες ψυχρής εφοδιαστικής, η εταιρεία Alaska Cold Stores Food Logistics πλέον επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα της διαμεταφοράς και του cross-docking, ενώ εγκαινιάζει νέα ψυκτική αποθήκη στον Αυλώνα.

Στόχος της είναι να προσαρμόζει στις απαιτήσεις των καιρών τις υπηρεσίες ψυχρής αποθήκευσης, συσκευασίας και μεταφοράς προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας, τις οποίες προσφέρει στους συνεργάτες της. «Δεν είναι εποχές για σπατάλες και πόρους που “κάθονται”» υποστηρίζει χαρακτηριστικά η διοίκηση της εταιρείας.

Τα στελέχη της μελετούν προτάσεις για ελαστικοποίηση του κόστους  των Logistics, το οποίο αποτελεί τη βασική πηγή επιχειρηματικού κόστους. Ήδη η εταιρεία έχει διαμορφώσει πακέτα που υποστηρίζονται από ένα ισχυρό λογισμικό, προσφέροντας λύσεις από αποθηκεύσεις λίγων ωρών μέχρι πλήρη κάλυψη, αστικές και διεθνείς μεταφορές.

Η διοίκηση της Alaska Cold Stores Food Logistics έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της διαμεταφοράς σε συνδυασμό με το cross-docking, δηλαδή την προσωρινή εναπόθεση εμπορευμάτων στις κατάλληλες συνθήκες. Η εταιρεία πιστεύει ότι στο συγκεκριμένο τομέα η επιλογή των υπηρεσιών της θα προσφέρει τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης κόστους για τις εταιρείες που τώρα κινούνται με ίδια μέσα και οι οποίες υφίστανται όλες τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τα πάγια κοστολόγια αμοιβών, αποσβέσεων ή μισθώσεων.

 Έργα cross-docking

Με ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο κέντρο αποθήκευσης και διανομής προϊόντων ψύξης μέσα στη ζώνη διανομής της Αθήνας (επί της Λεωφόρου Κηφισού, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη) και σε συνδυασμό με τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, εξυπηρετούνται εντατικά έργα cross-docking με ανταγωνιστικό κόστος, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις αυτές ως τερματικό σταθμό.

Εκεί έμποροι και μεταφορείς εναποθέτουν για μικρό διάστημα, από λίγες ώρες μέχρι λίγες μέρες, παλέτες ψυχρού ή ξηρού φορτίου, τις οποίες η εταιρεία μεταφέρει συνολικά ή τμηματικά. Επίσης, συγκεντρώνονται μικροποσότητες μέχρι τη συμπλήρωση πλήρους φορτίου. Αν χρειαστεί,  τοποθετούνται προϊόντα που χρειάζονται ψύξη στους κατάλληλους ψυκτικούς θαλάμους. Οι χώροι φορτοεκφορτώσεων είναι ελεγχόμενης θερμοκρασίας και διαθέτουν υδραυλικές πλατφόρμες. Η διακίνηση / μεταφόρτωση μπορεί να γίνει από το προσωπικό της εταιρείας (ή το προσωπικό του συνεργάτη), με τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα που διαθέτουν τα ψυγεία.

Τέλος, παραλαμβάνονται ομαδοποιημένα φορτία (groupage) και παραδίδονται όπου και όπως πρέπει με εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από και προς την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Δανία με φορτηγά ψυγεία, αποδεσμεύοντας έτσι τις νταλίκες  πελατών και συνεργατών.

Η στρατηγική θέση των εγκαταστάσεων κοντά στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα Οινόφυτα εγγυάται πολλές ευκαιρίες βελτίωσης της μεταφορικής αλυσίδας, με μείωση του κόστους και αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η εταιρεία εξυπηρετεί μια σειρά βασικών καναλιών στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα αλλοιώσιμων προϊόντων, στις κατάλληλες συνθήκες και με τον κατάλληλο τρόπο, εντός και εκτός Ελλάδας, από και προς τον παραγωγό, τον καταναλωτή ή το μεσάζοντα, συνάπτοντας νέες και μακροχρόνιες συνεργασίες με εισαγωγείς, εξαγωγείς και εμπόρους.

Απευθυνόμενη σε εταιρείες που δεν επιθυμούν να επενδύσουν σε ψυκτικές μονάδες / φορτηγά ή εταιρείες που ήδη διαθέτουν τέτοια μέσα αλλά έχουν ανάγκες συμπληρωματικών υπηρεσιών αποθήκευσης και μεταφοράς (αστικής, εθνικής και διεθνούς), η Alaska Cold Stores Food Logistics συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να κατέχει ηγετική θέση στα «ψυχρά» Logistics, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και καλύπτοντας συνεχώς με αποδοτικό και βέλτιστο τρόπο τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού για κάθε είδους προϊόν ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Η πολυετής εμπειρία της στον τομέα της ψύξης, η τεχνογνωσία, η ευελιξία και η αφοσίωση των άριστα καταρτισμένων στελεχών της,  καθώς και οι στρατηγικά τοποθετημένες εγκαταστάσεις της ψυκτικής αποθήκης της στην Αθήνα (δίπλα στην Κεντρική Αγορά), της δίνουν το πλεονέκτημα να διαχειρίζεται με ποιότητα και ταχύτητα μια τεράστια γκάμα προϊόντων διατροφής, από το κρέας που εισάγεται από τη Νότια Αμερική μέχρι τα αλιεύματα από το Βιετνάμ και από τις τηγανιτές πατάτες που έρχονται από την Ολλανδία μέχρι τα προϊόντα από τη Γαλλία.

Νέα ψυκτική αποθήκη στον Αυλώνα Αττικής

Λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων της αγοράς σε επίπεδο όγκου και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, η Alaska Cold Stores Food Logistics επενδύει σε μια νέα ψυκτική αποθήκη χωρητικότητας 22.000 κ.μ., στον Αυλώνα Αττικής. Μέσω των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, των   περισσοτέρων θερμοκρασιακών επιλογών, των θαλάμων tempering, του τμήματος συσκευασίας και των εξατομικευμένων λύσεων, η  εταιρεία επιδιώκει να ανταποκριθεί με ευελιξία στις αυξανόμενες απαιτήσεις της ταχέως μεταβαλλόμενης αγοράς τροφίμων.

«Η νέα ψυκτική αποθήκη μάς δίνει την ευκαιρία να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στα Οινόφυτα και στον Αυλώνα» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Χαριτωνίδης. Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της εφοδιαστικής, ο κ. Χαριτωνίδης έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία πληθώρα στελεχών σε επιχειρήσεις όπως είναι οι «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.» και «Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ», στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την ψυκτική αλυσίδα, τα οποία διοργανώνει η ατομική του εταιρεία Cryologic.

«Η αγορά γίνεται ολοένα και πιο διεθνής. Το διαδίκτυο αναπτύσσεται με εξαιρετική ταχύτητα, αυξάνοντας τις απαιτήσεις των πελατών μας. Στηρίζουμε τους πελάτες μας για να ανταποκριθούν στις αλλαγές αυτές και για να δημιουργήσουν ευέλικτες λύσεις για τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού τους. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Alaska Cold Stores Food Logistics. Το μέλλον έρχεται και είμαστε έτοιμοι για αυτό»,  επισημαίνει ο κ. Χαριτωνίδης.

*Εταιρική παρουσίαση στο έντυπο τεύχος Δεκεμβρίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ