ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 20 χρόνια πρωτοπορίας, 200 ιστορίες επιτυχίας

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ». Αυτό το μήνα έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε την έκδοση του 200ού τεύχους του «Logistics & Management» και την τιμή να φιλοξενούμε τις ευχές και τα μηνύματα εκπροσώπων της πολιτείας και όλων των φορέων· όχι μόνο του κλάδου, αλλά και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο σύνολό της.

Από τους θερμούς χαιρετισμούς και τα επαινετικά σχόλιά τους διαπιστώνουμε ότι έχουμε πετύχει και τους δύο στόχους: και το «ευ» και το «πολύ». Για το «ευ» ας μην μιλήσουμε εμείς. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να μιλήσουν για το περιοδικό μας.

Για το «πολύ», όμως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, με το πρώτο τεύχος να εκδίδεται τον Ιανουάριο του 2000 (δηλαδή 20 χρόνια πριν, όταν η επιστήμη των Logistics ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό σχεδόν όσο και στο στελεχιακό δυναμικό των περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων), το 200ό τεύχος που διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι όντως το αποτέλεσμα μιας πολύ δυναμικής προσπάθειας δύο δεκαετιών, από τις οποίες η δεύτερη σημαδεύτηκε από την οικονομική κρίση που βιώσαμε όλοι μας, με κάθε είδους απώλειες.

Έτυχε αυτή την πολύ δυνατή προσπάθεια, το ορόσημο των 200 εκδόσεων του «Logistics & Management» να τη γιορτάζουμε εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής –και πιθανότατα οικονομικής κρίσης – όπου ο κλάδος των Logistics και των μεταφορών, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις, σήκωσε στις πλάτες του με υπευθυνότητα το βάρος της διατήρησης της αλυσίδας της αξίας των τροφίμων, των ειδών πρώτης ανάγκης, των φαρμάκων και του υγειονομικού εξοπλισμού. Αποδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο του στον παγκόσμιο ανεφοδιασμό, την κινητικότητα και το διεθνές εμπόριο, ο κλάδος δικαιώθηκε πανηγυρικά άλλη μια φορά.

Και τολμούμε να πούμε ότι δικαίωσε και τη μακρά πορεία του L&M, το οποίο υπήρξε το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα που διέβλεψε ότι ο χώρος της εφοδιαστικής και των μεταφορών έχει δυναμική προοπτική, γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους συνεργάτες μας για τις ευχές τους

«Εύχομαι μακροημέρευση, πάντα με έγκριτες δημοσιεύσεις»

Νίκος Παπαθανάσης

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο κλάδος τον οποίο υπηρετεί με συνέπεια το περιοδικό «Logistics & Management» είναι κλάδος πρώτης γραμμής για την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. Εδώ και είκοσι χρόνια το περιοδικό σας έχει κατορθώσει με τις καίριες δημοσιεύσεις του να εξελιχθεί σε ένα έγκριτο μέσο, όχι μόνο για το συγκεκριμένο κλάδο αλλά και για όσους συναποτελούν τη μεταφορική και την εφοδιαστική αλυσίδα της Ελλάδας. Οι κλάδοι αυτοί υπηρετούν αποτελεσματικά και με εξαιρετική ευελιξία τις ανάγκες της αγοράς με την απρόσκοπτη ροή των αναγκαίων αγαθών, όπως αποδεικνύεται στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας Covid-19.

Για την κυβέρνησή μας, το τρίπτυχο «Βιομηχανία – Μεταποίηση – Logistics» είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ιδίως ο κλάδος των Logistics είναι καταλύτης για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, και η συνεργασία μας μαζί του ήταν και συνεχίζει να είναι υποδειγματική.

Παρακαλώ δεχτείτε τις θερμότερες ευχές μου για τη συμπλήρωση των 200 τευχών σας, για την υγεία των συντελεστών του περιοδικού σας, για τη μακροημέρευσή του και για την επίτευξη κάθε εκδοτικού και προσωπικού στόχου σας.

«Περιμένουμε από το L&M να καταγράψει την ανοδική πορεία του κλάδου»

Νικόλαος Σταθόπουλος

Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

Μεγάλα έργα συγκοινωνιακών υποδομών, συνδυασμένες μεταφορές και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) διαμορφώνουν τρεις πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, αλληλένδετους και ανατροφοδοτούμενους. Αποτελούν προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής βιομηχανικής και μεταποιητικής δραστηριότητας, τη διευκόλυνση του εμπορίου και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Το λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον  το πρώτο σημαντικό σημείο εισόδου στην Ευρώπη για  φορτία από τις ασιατικές αγορές και ειδικά από την Κίνα, ενώ ανταγωνίζεται λιμάνια της βόρειας Ευρώπης που διαχρονικά δέχονται φορτία από αυτές τις αγορές. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να καταστεί ένα παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο, αρκεί να εφαρμόσει ένα πλέγμα πολιτικών επενδυτικής και θεσμικής ανάκαμψης. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και για το σιδηρόδρομο, προκειμένου να διαμορφωθούν οικονομίες κλίμακας. Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού και αναμόρφωσης στρατηγικών, διαμόρφωσης προτάσεων για κανονιστικά ζητήματα, προγραμματισμού επενδύσεων, συντονισμού και αξιοποίησης χρηματοδοτικών πόρων. Ο κλάδος έχει τη δυναμική να συμβάλει στην προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, μέσω της κινητοποίησης και των συνεργιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εύχομαι το περιοδικό Logistics & Management στα επόμενα τεύχη του να καταγράψει την ανοδική πορεία του κλάδου.

«Συνεχίστε να υπηρετείτε τον κλάδο με την ίδια επιτυχία»

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης

Επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, το Ευρωκοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το σχέδιο ανάκαμψης «Next Generation EU» που πρότεινε η Επιτροπή και το οποίο ενέκριναν οι ηγέτες της Ε.Ε. Πρόκειται για μια ιστορικών διαστάσεων απάντηση στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, η οποία εκφράζει παράλληλα τη δύναμη της Ένωσης όταν αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις ενωμένοι.

Η δέσμη μέτρων θα βοηθήσει την Ευρώπη να ανασυσταθεί σε νέα βάση. Και το Ευρωκοινοβούλιο είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι αυτό θα γίνει με δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους. Ο ρόλος του είναι κομβικός, ώστε το κολοσσιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης να στηρίξει μια βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς και φαινόμενα διαφθοράς.

Ως ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός που εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες, έχει την πολιτική βούληση να εξασφαλίσει ότι οι απαιτούμενοι πόροι δεν θα μετατραπούν σε δημοσιονομική τροχοπέδη για την επόμενη γενιά.

Το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της χρηματοδότησης των δαπανών της Ε.Ε. με αμοιβαιοποίηση του χρέους για την ανάκαμψη και με ίδιους πόρους από τη δίκαιη φορολόγηση οικονομικών δραστηριοτήτων, σε αντικατάσταση των συνεισφορών των κρατών-μελών από τη φορολόγηση των πολιτών, έτσι ώστε να δρομολογηθούν πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και εξασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη για την ευρωπαϊκή οικονομία στη νέα εποχή που έρχεται.

Σε αυτή τη νέα εποχή, νέες ευκαιρίες προκύπτουν για όσους είναι εγκαίρως και έγκυρα ενημερωμένοι. Το «Logistics & Management» υπηρέτησε με επιτυχία τις επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου με τις 200 εκδόσεις που συμπληρώνει αυτό το μήνα. Ευχές να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία σε ένα περιβάλλον όπου όλα αλλάζουν.

«Παραδειγματική η εθνική συμβολή του L&M»

Καθ. Γιάννης Μανιάτης

Πρώην υπουργός, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το 200ό τεύχος του «Logistics & Management» εκδίδεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο για τη χώρα. Έχοντας συνεργαστεί μαζί σας, διαπίστωσα τόσο την υψηλή ποιότητα και το περιεχόμενο της δουλειάς σας, όσο και την εντυπωσιακή ποιότητα των εκδόσεων.

Ο χώρος των Logistics βρίσκεται σε ιστορική μετεξέλιξη, λόγω των ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων, της Covid-19, των δραστικών αλλαγών στο περιβάλλον και στις κοινωνίες εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και, ασφαλώς, λόγω των κοσμογονικών μεταβολών που επιφέρει η ψηφιακή επανάσταση.

Το Ταμείο Ανασυγκρότησης και τα λοιπά ευρωπαϊκά ταμεία διαμορφώνουν ένα πλαίσιο εθνικών χρηματοδοτήσεων της τάξης των 100 δισ. ευρώ, όπου η πράσινη και έξυπνη ανάπτυξη, η αυτάρκεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και η ανάδειξη της χώρας σε μεταφορικό κόμβο αποτελούν προκλήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε με ανατροπή όλων όσων συνιστούν το ελληνικό business as usual των καθυστερήσεων και των αναβολών.

Και πρέπει να απαντήσουμε με πλήρη ανασχεδιασμό, τόσο των οργανωτικών σχημάτων όσο και των soft και hard υποδομών σε μεταφορές, ενέργεια, ψηφιοποίηση και περιβάλλον· με ταχύτητες και ποιότητα που απαιτούν όλες τις πνευματικές δυνάμεις της χώρας στην επιχειρηματικότητα, στην κοινωνία, στην ακαδημαϊκή ζωή, στο πολιτικό και στο διοικητικό σύστημα.

Η εθνική συμβολή του περιοδικού όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα αξιοπιστίας, υπεύθυνης ανάλυσης της επικαιρότητας και εμπεριστατωμένης επιστημονικής ανάλυσης των πολυπαραμετρικών συντελεστών όλων των τομέων των Logistics.

Είμαι βέβαιος ότι και για τα επόμενα 200 τεύχη (τουλάχιστον), θα συνεχίσετε να μας τροφοδοτείτε με την ίδια και με ακόμα καλύτερη ποιότητα ειδήσεων και αναλύσεων. Καλή συνέχεια και δύναμη στο έργο σας.

«Πολύτιμη η αρωγή σας στην εξέλιξη του κλάδου»

Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης

Αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

Το περιοδικό «Logistics & Management» γιορτάζει τη 200ή έκδοσή του σε μια συγκυρία όπου ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας εμφανίζει αξιοσημείωτη συνεισφορά στην οικονομία. Δημιουργεί περίπου το 9,5% του ΑΕΠ και δίνει δουλειές σε πάνω από 200.000 εργαζόμενους. Παράγει υψηλή ακαθάριστη προστιθέμενη αξία και στηρίζει την εξέλιξη της χώρας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο ΣΕΒ προωθεί διαχρονικά τεκμηριωμένες θέσεις για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής· μια ανάπτυξη που ξεκινάει από σύγχρονες μεταφορικές υποδομές αλλά και από αποδοτικές υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας για τις ανάγκες της εγχώριας βιομηχανίας και του εμπορίου. Συνεχίζει όμως με την προσέλκυση διεθνούς φορτίου στο ελληνικό έδαφος, και με τις αναγκαίες επενδύσεις για την παροχή ακόμα περισσότερων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Αναμφισβήτητα, ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας χαρακτηρίζεται από δυναμισμό. Το απέδειξε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης με την ανθεκτικότητά του σε συνθήκες οικονομικής και παραγωγικής αβεβαιότητας. Υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης, με μια σειρά από καταλύτες ανάπτυξης όπως είναι η ταχύτερη ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών, η αξιοποίηση των συνδυασμένων μεταφορών, οι δεξιότητες των εργαζομένων, η απλοποιημένη αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, η δημιουργία υποδομών μεταφορών και εμπορευματικών πάρκων εθνικής εμβέλειας κτλ.

Οι καταλύτες αυτοί είναι ικανοί να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το οικονομικό αποτύπωμα του κλάδου στην οικονομία και στις θέσεις εργασίας. Και η αρωγή του περιοδικού «Logistics & Management» στην ανάδειξη των αναγκών αλλά και των προτάσεων επίλυσης προβλημάτων του κλάδου θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη.

«Τα 200 τεύχη σας είναι απόδειξη εγκυρότητας»

Αθανάσιος Σαββάκης

Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

O κλάδος των Logistics και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτικούς κλάδους της βιομηχανίας και της μεταποίησης. Είναι αυτός που προωθεί τα προϊόντα που εμείς παράγουμε στην εθνική και στις διεθνείς αγορές.

Η υγιής βιομηχανία συνεπάγεται ανάπτυξη και υγεία για τις επιχειρήσεις Logistics και διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή ακριβώς η προοπτική διέπει το περιοδικό «Logistics & Management» καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, για την έμπρακτη υποστήριξη του εγχώριου επιχειρείν. Τα 200 τεύχη του περιοδικού, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της εγκυρότητάς του.

Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) εύχομαι το περιοδικό να μακροημερεύσει και να συνεχίσει να αναδεικνύει τη δράση των υγιών επιχειρήσεων και τις καλές πρακτικές δραστηριοποίησης του κλάδου. Επίσης, να συνεχίσει με αμείωτη ένταση να προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων του κλάδου, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πραγματικά δεν έχουν τίποτε απολύτως να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους με έδρα τις ανεπτυγμένες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Στους εμπνευστές και στους συντελεστές της έκδοσης εύχομαι τα καλύτερα.

«Είστε κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν, με πολλές επιτυχίες»

Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)

Έχοντας πλέον 20 χρόνια στην ελληνική αγορά και 200 τεύχη στο ενεργητικό του, το περιοδικό «Logistics & Management» αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν, ένα απαραίτητο ενημερωτικό εγχειρίδιο για κάθε επιχειρηματία, για κάθε στέλεχος και για κάθε εργαζόμενο.

Τα Logistics διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο επιχειρείν και δη στο εξαγωγικό επιχειρείν· γι’ αυτό στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη του κλάδου, η διευκόλυνση των μεταφορών και η βελτίωση των υποδομών της χώρας, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Με την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση που παρέχει το «Logistics & Management», οι στόχοι αυτοί γίνονται πιο εφικτοί. Πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που ζούμε φέτος και οι οποίες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συστηματικής και εξειδικευμένης ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Covid-19.

Αποτελώντας το μεγαλύτερο φορέα εξωστρέφειας στη χώρα και εκπροσωπώντας πολλές επιχειρήσεις από τον κλάδο των Logistics, ο ΣΕΒΕ αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν και τη σημασία τους για την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε τα 200 τεύχη του περιοδικού «Logistics & Management» και ευχόμαστε μακροημέρευση με πολλές επιτυχίες.

«Συνεχίστε με την ίδια συνέπεια την εξαιρετική δουλειά σας»

Κωνσταντίνος Μίχαλος

Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ)

Τα Logistics και ευρύτερα η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας κλάδος με κρίσιμη σημασία για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στη βάση ενός νέου και υγιούς μοντέλου ανάπτυξης. Ενός μοντέλου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη δραστηριότητα δυναμικών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Το περιοδικό «Logistics & Management» αναδεικνύει με συνέπεια αυτό το ρόλο, συμβάλλοντας στη σφαιρική και αξιόπιστη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων, από τα στελέχη και τους επαγγελματίες του κλάδου, μέχρι τον επιχειρηματικό κόσμο και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Λειτουργεί, παράλληλα, ως πεδίο ανταλλαγής ιδεών, απόψεων και προβληματισμών, φέρνει το εγχώριο δυναμικό σε επαφή με νέες εξελίξεις, καινοτομίες και επιτυχημένες πρακτικές από το διεθνές περιβάλλον και αναδεικνύει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Με αυτά τα χαρακτηριστικά έχει δίκαια κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κοινού του.

Θέλω να συγχαρώ θερμά την εκδοτική εταιρεία T-Press και τη συντακτική ομάδα για τη συμπλήρωση των 200 τευχών του περιοδικού, αλλά κυρίως για την αφοσιωμένη προσπάθεια και την εξαιρετική δουλειά τους. Εύχομαι μια εξίσου επιτυχημένη και δημιουργική συνέχεια.

«Είκοσι χρόνια συμβολής στην εξειδικευμένη ενημέρωση»

Ιωάννης Μασούτης

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)

Το «Logistics & Management» με την εικοσαετή παρουσία του αποτελεί το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη που εξειδικεύονται στην επιστήμη των Logistics και στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο ρόλος των Logistics είναι ιδιαίτερα σημαντικός, λόγω της συμβολής τους στη μείωση του κόστους τήρησης αποθεμάτων και συνεπώς στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στοιχείου που καθιστά τη συμβολή τους ακόμη σημαντικότερη στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπήρξε πρωτοπόρο στην εγκατάσταση και στη χρήση συστήματος ERP, καθώς και στην πραγματοποίηση αυτοματοποιημένων συναλλαγών Β2Β. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των Logistics για τη σύγχρονη επιχείρηση, διεξάγει επί σειρά ετών επιμορφωτικά σεμινάρια για την κατάρτιση επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα Logistics, συστημάτων ERP και CRM, ενώ παράλληλα διοργανώνει –σε συνεργασία με άλλους φορείς– ενημερωτικές ημερίδες για θέματα εφαρμογών νέων τεχνολογιών και Logistics. Παράλληλα το ΕΒΕΘ έχει ήδη υποβάλει σχετικές προτάσεις στo πλαίσιο ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.

Λόγω της σπουδαιότητας του κλάδου των μεταφορών, το ΕΒΕΘ συμμετέχει ενεργά στον Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ), ενώ έχει συμβάλει οικονομικά στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα.

Εύχομαι το «Logistics & Management» να συνεχίσει την ανοδική πορεία του, συμβάλλοντας στην εξειδικευμένη ενημέρωση των επιχειρήσεων στο νευραλγικό αυτό χώρο, προς όφελος των ίδιων και της ελληνικής οικονομίας.

«Το L&M προσφέρει τη δύναμη της γνώσης»

Βασίλης Κορκίδης

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ)

Η γνώση είναι δύναμη. Και το «Logistics & Management», μέσα από την ειδική ειδησεογραφία του προσφέρει στον κόσμο των Logistics τη γνώση –άρα και τη δύναμη– για να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις, που στην εποχή της πανδημίας δεν είναι λίγες.

Η έκδοση, απόλυτα εξειδικευμένη πάνω στην επιστήμη των Logistics και στη συγκεκριμένη αγορά, πέραν των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τομέα, προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση –που θεωρώ ότι είναι απαραίτητη– σε υψηλόβαθμα στελέχη εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, συμβούλους, πανεπιστημιακούς, φοιτητές και σπουδαστές. Είναι μία από τις πρώτες εκδόσεις με εξειδικευμένο περιεχόμενο· και εύχομαι αυτό το περιεχόμενο, σε κάθε έκδοση, να προσφέρει εμπλουτισμένη γνώση επάνω σε ένα αντικείμενο – εργαλείο από το οποίο εξαρτάται απόλυτα η ομαλότητα στις εμπορευματικές ροές.

Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των Logistics εξελίσσεται σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα του επιχειρείν. Η διαχρονική, στενή συνεργασία και η υποστήριξή σας προς τις επιχειρήσεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο έχει αποτυπωθεί μέσα από την πορεία των 200 τευχών που γιορτάζετε. Εύχομαι να συνεχιστεί δυναμικά η πορεία των τευχών και η προσφορά σας, με τον ίδιο ακάματο ρυθμό.

«Θερμά συγχαρητήρια εκ βάθους καρδίας στο άξιο επιτελείο σας»

Μιχάλης Αδαμαντιάδης

Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ)

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ΕΕΣΥΜ και για εμένα προσωπικά να χαιρετίζω το επετειακό 200ό τεύχος του περιοδικού «Logistics & Management», ενός περιοδικού που αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του «κόσμου» των μεταφορών και των Logistics, που λογίζονται ως βασικοί πυλώνες της εθνικής οικονομίας.

Με την ευκαιρία αυτή, μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια στο περιοδικό και τους άριστους συνεργάτες του, θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους να φιλοξενούν συχνά, στο διάστημα των τελευταίων 20 ετών, άρθρα, συνεντεύξεις και σχόλιά μου σχετικά με τα μείζονα ζητήματα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του κλάδου των μεταφορών και των Logistics (όπως είναι η εθνική στρατηγική μεταφορών, οι συνδυασμένες μεταφορές και τα εμπορευματικά κέντρα, ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, η παγκοσμιοποίηση και οι μεταφορές, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της αειφόρου ανάπτυξης, οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μεταφορές και στα Logistics κ.ά.), καθώς και ειδήσεις από σημαντικές δράσεις και προσπάθειες του ΕΕΣΥΜ.

Βέβαιος για τη συνέχιση και κατά τις επόμενες δεκαετίες της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας ενός περιοδικού προσφοράς έγκυρης ενημέρωσης του κλάδου, εύχομαι εκ βάθους καρδίας στο άξιο επιτελείο του υγεία, πρωτίστως, και πολλές επαγγελματικές επιτυχίες.

«200 τεύχη αρωγής στην αλματώδη εξέλιξη του κλάδου»

Γιώργος Καββαθάς

Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Στην Ελλάδα, ο ευρύτερος κλάδος των διανομών (μεταφορά, εφοδιαστική αλυσίδα, αποθήκευση, διαχείριση κλπ.) αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της. Στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας, εδώ και 20 χρόνια το περιοδικό «Logistics & Management» αποτελεί όχι μόνο εργαλείο ενημέρωσης αλλά και βοηθό στην επιτυχημένη πορεία της.

Ξεπερνώντας –ελπίζουμε με την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας– την αρνητική συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που επηρέασε δυσμενώς τον κλάδο, αισιοδοξώ ότι η πορεία του θα είναι ανοδική λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της χώρας.

Εύχομαι στο «Logistics & Management» καλή συνέχεια με την ίδια υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση που προσφέρει, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κλάδου και της εθνικής οικονομίας.

«Ιστορικός πρωταγωνιστής και άοκνος παραστάτης του κλάδου»

Νικόλαος Ροδόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL)

Ένα από τα ιστορικά περιοδικά του χώρου της εφοδιαστικής αλυσίδας, το «Logistics & Management», γιορτάζει τα 200 τεύχη του, που μεταφράζονται σε σχεδόν 17 χρόνια ιστορίας για τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τι ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια; Από την πλευρά των Logistics, πολλά… Η ίδια η εφοδιαστική αλυσίδα ως έννοια και ως τομέας γιγαντώθηκαν την εικοσαετία που πέρασε, με την Ελληνική Εταιρεία Logistics να πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, στην οποία άοκνος αρωγός ήταν πάντα το περιοδικό «Logistics & Management», και κυρίως οι άνθρωποί του.

Τα στελέχη, οι δημοσιογράφοι, όλοι εκείνοι που πλαισίωναν και πλαισιώνουν την προσπάθεια του περιοδικού, ακούραστα και πάντα με δυναμική διάθεση, συνέδραμαν ουσιαστικά στην προβολή του κλάδου μας, αλλά και στις προσπάθειες της Ελληνικής Εταιρείας Logistics να εδραιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα στη συνείδηση των επαγγελματιών, να την εισαγάγει ως έννοια στην πολιτική ζωή της χώρας, να απεικονίσει το ποσοστό που κατέχει στο ΑΕΠ και, κυρίως, να αποδείξει τη σημασία της για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Σήμερα, μετά από τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων επί σειρά ετών, είμαστε εδώ μαζί. Σε μια συμβολική χρονιά, με πολλές ιδιαιτερότητες και με την ύπαρξη μιας παγκόσμιας κρίσης, η εφοδιαστική αλυσίδα απέδειξε πως στηρίζει σθεναρά την οικονομία. Πάντα οι άνθρωποι των Logistics βρίσκουν τον τρόπο να καινοτομήσουν και να στρέψουν προς τη θετική κατεύθυνση κάθε τι αντίξοο που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Και σε όλα αυτά, το «Logistics & Management» συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ενημέρωση. Ευχόμαστε χρόνια πολλά, δημιουργικά και να τα χιλιάσει!

«Ευχές για το επόμενο εκδοτικό ορόσημο των 300 τευχών»

Καθ. Δημήτριος Βλάχος

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL.BE)

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος θα ήθελαν να σας συγχαρούν για την έκδοση των 200 τευχών του περιοδικού σας. Το «Logistics & Management» αποτελεί σημαντικό θεσμό για τον κλάδο των Logistics, με συνεχή παρουσία στις εξελίξεις του, και είναι σημαντική πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης των logistician αλλά και άλλων επαγγελματιών και επιστημόνων του χώρου, δίνοντας βήμα σε εκπροσώπους όλων των ειδικοτήτων και παρέχοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής ιδεών.

Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των Logistics και της διαχείρισης εφοδιαστικών αλυσίδων είναι ταχύτατες και συνεχείς, και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Στην εποχή της Covid-19, οι επιχειρήσεις και οι επιστήμονες καλούνται να διαχειριστούν μια σημαντική κρίση, που θα διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στις εφοδιαστικές αλυσίδες διεθνώς.

Η συνεχής και έγκυρη ενημέρωση των επιχειρήσεων του κλάδου είναι καθοριστικής σημασίας τώρα περισσότερο από ποτέ. Το «Logistics & Management» συμβάλλει σε αυτήν, και η EEL.BE θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

Ευχόμαστε το «Logistics & Management» να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προσφέροντας συνεχή και ποιοτική ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου των Logistics, και να είμαστε όλοι καλά για να γιορτάσουμε το επόμενο εκδοτικό ορόσημο των 300 τευχών.

«Τα 200 τεύχη σας να είναι μόνο η αρχή…»

Απόστολος Κενανίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ)

200 τεύχη «Logistics & Management» και 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο της ενημέρωσης γύρω από τα θέματα ενδιαφέροντος του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας!

Αγαπητή κ. Μουρτά, με αυτή την εορταστική ευκαιρία εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και στους συνεργάτες σας συγχαρητήρια για τη συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού. Εύχομαι ειλικρινά σε όλο το στελεχιακό δυναμικό του περιοδικού σας να συνεχίσει με την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και αντικειμενικότητα την καθημερινή προσπάθεια για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση και την ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τον κλάδο μας.

Στο χώρο των μεταφορών, τον οποίο εκπροσωπώ, ο ανερχόμενος τομέας των Logistics αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας και απαραίτητη συνιστώσα στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στη διευκόλυνση του μεταφορικού μας έργου.

Καλή συνέχεια στο έργο σας!

bty

«Πρότυπο αντικειμενικότητας, συνεχίστε με δύναμη!»

Εμμανουήλ Βιτσαράς

Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδας (ΣΥΝΔΔ&ΕL)

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να συμμετέχω σε αυτή τη γενέθλια έκδοση του εντύπου σας που σηματοδοτεί τον πολυετή κύκλο παρουσίας σας στον κλάδο, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σταθερή και ενεργή υποστήριξη και εμπλοκή σας σε αυτό τον κρίσιμο τομέα της οικονομίας.

Το περιοδικό σας, πιστό στο καθήκον που για χρόνια επιτελεί, πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσει τη σημαντική προσπάθεια για τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου της έρευνας στις μεταφορές, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί, εξάλλου, ένα σημαντικό βήμα για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών σε καινοτόμα προϊόντα αλλά και σε νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται από την κοινωνία των εμπορευματικών μεταφορών.

Σημαντική παράμετρος της επιτυχίας σας όμως είναι και η αντικειμενική προσέγγιση των γεγονότων από τους συνεργάτες του περιοδικού, που με διάθεση ευγένειας, ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και άψογου επαγγελματισμού προσεγγίζουν τους συνομιλητές τους.

Εύχομαι να δημοσιεύετε για πολλά χρόνια ακόμη τα τεκταινόμενα στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας, συνεχίζοντας να παρουσιάζετε τα επιτεύγματα αλλά και τους προβληματισμούς του κλάδου μας, προσφέροντας στον αναγνώστη μία πλήρη εικόνα της αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πολλή δύναμη και καλή συνέχεια!

«Να τα χιλιάσετε! Θα είμαστε πάντα δίπλα σας»

Δημήτρης Μαντής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ)

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στο περιοδικό «Logistics & Management». Τα 200 τεύχη να γίνουν 1.000, με στόχο πάντα την αντικειμενικότητα στην πληροφόρηση και τη μαχητικότητα για καινοτομία και σύγχρονη επιχειρηματική προσέγγιση.

Η επιστήμη των Logistics που πραγματεύεται το περιοδικό σας είναι απαραίτητη για τη διάθεση των προϊόντων μας, καθώς η επαγγελματική και γρήγορη διαχείριση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στην ανταγωνιστική εποχή που ζούμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή περίγυρο.

Η ύπαρξη και η περαιτέρω άνοδος του κλαδικού Τύπου είναι σημαντική για την ενημέρωση όλων μας, και αποτελεί πηγή εξέλιξης και γνώσης των έμπειρων και των νεότερων στελεχών, καθώς και των επιχειρήσεων που προστίθενται καθημερινά στον κλάδο της παραγωγής και της διακίνησης υλικών συσκευασίας στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα στις ιδιάζουσες δύσκολες συνθήκες της σημερινής υγειονομικής και οικονομικής κατάστασης, κάθε φωνή στον ευρύτερο χώρο αποκτά ξεχωριστή σημασία, και η εξωστρέφεια όλων μας αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης.

Συνεχίστε την καλή σας προσπάθεια, γνωρίζοντας πως ο κλάδος μας είναι κοντά σας.

«Εποικοδομητικός ο ρόλος σας, συνεχίστε με δυναμισμό»

Δημήτρης Κιούσης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ)

Με αφορμή την έκδοση του 200ού τεύχους του περιοδικού «Logistics & Management», θα θέλαμε ως ΠΕΕΔ να ευχηθούμε ολόψυχα μία δυναμική συνέχεια, την έκδοση ακόμη περισσότερων τευχών και πολλές ακόμα επιτυχίες.

Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο περιοδικό για τη μόνιμη φιλοξενία μας σε κάθε τεύχος του, όπως και για την προβολή των θέσεών μας αλλά και των ζητημάτων που μας αφορούν. Σε μία περίοδο που αναμένονται πολλές εξελίξεις στον κλάδο μας, είμαστε βέβαιοι ότι το «Logistics & Management» θα συμβάλει στην προβολή των ζυμώσεων αλλά και των τελικών αποφάσεων για τον κλάδο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την εκδότρια κ. Βούλα Μουρτά για τη μακροχρόνια εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και την κ. Γεωργία Μολώση για την άριστη συνεργασία μας.

«Συγχαρητήρια για τη συμβολή σας στη διαμόρφωση του Έλληνα logistician»

Διονύσης Γρηγορόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (ΕΕΒΨ&L)

Γνωρίζοντας τι είναι να ξεκινάς από το μηδέν σε μια πολύ δύσκολη αγορά, όπως είναι αυτή των Logistics, θέλω να συγχαρώ τα στελέχη και τη διεύθυνση του περιοδικού για τη συνεισφορά στη διαμόρφωση του Έλληνα logistician, καθώς και στην ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στην αγορά και στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης, ο τομέας της ψυχρής εφοδιαστικής έχει σημαίνοντα ρόλο.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας με τον ίδιο ζήλο και με την ίδια αφοσίωση, για να μας ενημερώνετε έγκυρα και έγκαιρα για όλα τα νέα γύρω από το χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Το L&M ενημερώνει έγκυρα τον κλάδο από το 1ο τεύχος του»

Πέτρος Σκουλικίδης

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ)

Το περιοδικό «Logistics & Management», από το πρώτο τεύχος του, καλύπτει με αντικειμενικό και έγκυρο τρόπο όλο το φάσμα του ευρύτερου κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών, κυρίαρχο μέρος των οποίων αποτελούν οι οδικές μεταφορές. Διαβάζεται από το σύνολο του κλάδου, καθώς περιέχει πλούσια θεματογραφία για τις εμπορευματικές μεταφορές, αναλύοντας τις ειδήσεις, τις τάσεις και τις προοπτικές τους.

Η οδική εμπορευματική μεταφορά εκτιμάται ότι συμμετέχει στο 7% του ΑΕΠ, αλλά για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας. Αυτό μπορεί να γίνει με την υιοθέτηση μέτρων όπως είναι η ανανέωση του στόλου οχημάτων και η ενθάρρυνση για τη δημιουργία μεγαλύτερων εταιρικών σχημάτων. Κάποια βήματα προς τα εμπρός γίνονται, όπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, η οποία προάγει την οδική ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, όμως, χρειάζεται να αναβαθμιστεί με ελκυστικότερες τιμές διοδίων, σε συνδυασμό με την κατάργηση του νόμου για την απαγόρευση χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Εύχομαι στο «Logistics & Management» να συνεχίσει να καλύπτει με δυναμικό τρόπο τα ζητήματα του κλάδου, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα των οδικών μεταφορών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στην εύρυθμη τροφοδοσία της αγοράς, όπως αυτή αποτυπώνεται κατά την περίοδο της Covid-19.

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 200 τεύχη, 1.000 μπράβο!»

Κωνσταντίνος Χανιώτης

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδας (ILME)

Ζούμε στην εποχή των επιταχυνόμενων αλλαγών. Οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι logistician παγκοσμίως είναι πολλές. Η αποτελεσματικότητα, το περιβάλλον, η ασφάλεια, η βιωσιμότητα και η εξυπηρέτηση συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων είναι μόνο μερικές από αυτές.

Οι αλλαγές γεννούν προβλήματα και ευκαιρίες. Προβλήματα στους αρνητές της εξέλιξης και ευκαιρίες σε εκείνους που θα τις εκμεταλλευτούν. Σε κάθε περίπτωση, δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Πρώτο στοιχείο είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα Logistics, οι οποίοι σχεδιάζουν, υλοποιούν και ελέγχουν την καθημερινή ροή των εμπορευμάτων. Δεύτερο στοιχείο είναι οι τεχνολογίες που έχουν στη διάθεσή τους, οι οποίες σήμερα μπορούν να ενεργοποιήσουν την αποτελεσματικότητα σε ασύγκριτα υψηλότερο βαθμό.

Ο ρόλος μας ως ILME είναι να διασυνδέσουμε τα δύο αυτά στοιχεία, και να δώσουμε στους επαγγελματίες ευκαιρίες συνεργατικότητας, ενημέρωσης σε θέματα τεχνολογιών, εκπαίδευσης και διασύνδεσης με τον ερευνητικό – ακαδημαϊκό τομέα, όπως και με αντίστοιχες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το περιοδικό «Logistics & Management» έχει το δικό του σημαντικό ρόλο. Με τη συνέπειά του επί 20 χρόνια έδωσε βήμα στα στελέχη των Logistics, ανέλυσε και ενημέρωσε για τις εξελίξεις της τεχνολογίας και έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον κλάδο μας. 200 τεύχη, αναρίθμητες επιτυχίες, αμέτρητη προσφορά στον κλάδο των Logistics!

Είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξή του, του απευθύνουμε χίλια «μπράβο» και, φυσικά, του ευχόμαστε να τα χιλιάσει!

«Χρόνια πολλά, τεύχη πολλά και χίλια μπράβο!»

Μαριτίνα Λάμπρου

Director του Supply Chain Institute

Άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ελληνικά δρώμενα των Logistics είναι η παρουσία του L&M και των συνεργατών του, που υπερασπίζονται με περίσσια δημοσιογραφική δεοντολογία κάθε μετασχηματισμό και καινοτομία στον κλάδο, πρωτοπορώντας πάντα με πρωτοβουλίες που προάγουν τον κόσμο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των Logistics.

Τα χρόνια της συνεργασίας μας χαρακτηρίζονται από επαγγελματικό ήθος, διαφάνεια, ευελιξία και προπάντων θετική πρόθεση και προσέγγιση σε κάθε νέο εγχείρημά μας. Το βασικό χαρακτηριστικό των στελεχών του κλάδου μας είναι η ενδελεχής και προσηλωμένη στους στόχους εργασία, καθώς και η διαρκής διερεύνηση νέων συστημάτων και λειτουργιών εργασίας που θα κάνουν στιβαρή την εφοδιαστική αλυσίδα.

Μοναδικό ίσως μειονέκτημα παραμένει το γεγονός ότι οι logistician χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό εσωστρέφειας. Αυτή την εσωστρέφεια καταπολεμά με επιτυχία το L&M ως επικοινωνιακό όχημα, μεταφέροντας στην αγορά ειδήσεις, απόψεις, γνώση, πρωτοβουλίες και πολλά άλλα, με γνώμονα τη συνέπεια και την αμεροληψία.

Εκπροσωπώντας το Supply Chain Institute, εύχομαι στην κ. Βούλα Μουρτά και στους συνεργάτες της χρόνια πολλά, τεύχη πολλά και χίλια μπράβο για το έργο που υπηρετεί αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια, με αξιέπαινη ιδεολογία και δεοντολογία.

Εύχομαι συνέχεια στην επιτυχία!

«Το L&M έγινε θεσμός και οφείλουμε να τον τιμούμε ως έναν από τους “πιονέρους” του κλάδου»

Σταμάτιος Ανδριανόπουλος

Executive Consultant της Planning A.E.

200 τεύχη λοιπόν! Τι ωραίο στη ζωή να δημιουργείς παράδοση, να δημιουργείς θεσμούς. Και το L&M έγινε θεσμός. Έχει γράψει την ιστορία του, και τιμούμε το σημαντικότατο ρόλο του στην καθιέρωση των Logistics στην ελληνική αγορά.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων η εκδότριά του κ. Βούλα Μουρτά και όλοι οι εκλεκτοί συνεργάτες της αυτά τα χρόνια, που μέσα από αντίξοες συνθήκες πάλεψαν για μεταφορά τεχνογνωσίας, για δικτύωση, για προβολή του χώρου. Μας έφεραν πιο κοντά μεταξύ μας, μας έδειξαν best cases – best practices, ενημέρωσαν την πολιτεία για την αναγνώριση του ρόλου των Logistics στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, έδωσαν βήμα για προβολή των απόψεων που καθόρισαν τη στρατηγική του χώρου.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι. Και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί εντονότερα από εδώ και πέρα, με το ίδιο «νεανικό» – θα έλεγα – πάθος και την «κατασταλαγμένη» εμπειρία και γνώση. Είμαστε και θα είμαστε όλοι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Επιπλέον συγχαίρουμε την υπέρβαση των 200 τευχών και ευχόμαστε να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και τα 300, και τα 500 τεύχη κι ακόμα περισσότερα! Οι θεσμοί πρέπει ανανεωνόμενοι να συντηρούνται. Και ο χώρος μας πρέπει να τιμήσει κάποτε αυτούς τους πρωτοπόρους, αυτούς τους «πιονέρους» που τον χαρακτήρισαν και τον καθοδήγησαν.

Καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες σε όλη την ομάδα του L&M!

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Οδικές μεταφορές: Προειδοποίηση για μπαράζ πτωχεύσεων το 2021

Δυσοίωνα τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας για τις επιπτώσεις της πανδημίας: Παγκόσμιος μέσος όρος πτώσης εσόδων …