H εισηγμένη εταιρία Foodlink του ομίλου FDL προχώρησε σε επένδυση της τάξης των 400.000 ευρώ για την αγορά νέων φορτηγών, ενισχύοντας τον υπάρχοντα στόλο οχημάτων και βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η επέκταση του στόλου αφορά στην απόκτηση οχημάτων νέας τεχνολογίας Euro 6 με προδιαγραφές lightweight, πιστοποιημένες με CoC (certificate of Conformity), CEMT και TUV certificate.
Με την επένδυση αυτή επιτυγχάνεται αφενός μείωση του κόστους μεταφορών μέσα από τη δυνατότητα μεταφοράς βαρύτερων φορτίων και αφετέρου μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών και το κόστος κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου εταιριών FDL, με σκοπό την κατάκτηση της ηγετικής θέσης στον κλάδο των logistics, μέσα από ένα ολοκληρωμένο φάσμα αυτοματοποιημένων υπηρεσιών που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και προάγουν την εφαρμογή των green logistics στην Ελλάδα».




