ΑρχικήΕιδήσειςΟΙ PORT DIRECTORS ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΙ PORT DIRECTORS ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά συνήλθε η ετήσια Σύνοδος των Port Directors των Ευρωπαϊκών Λιμανιών, σύνοδος την οποία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Μεταφορών).

Στη σύνοδο στην οποία συμμετείχαν 35 στελέχη των Port Authorities από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμμετείχαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑ Θανάσης Χριστόπουλος, ο διευθυντής της Ε.Ε. Olivier Onidi, οι επικεφαλής των τομέων Comp, Move και Markt, οι J. Luecking, Δ. Θεολογίτης και J. Szychowska.

Εκ μέρους του ΟΛΠ συμμετείχε ο γενικός διευθυντής  Σταύρος Χατζάκος, ενώ χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης. Ο τελαυταίος καλωσόρισε τα μέλη των Αρχών Λιμένων και τα στελέχη της Ε.Ε. κι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του κοινωνικού διαλόγου με τις πόλεις και τους φορείς της κοινωνίας, καθώς και στα θέματα λειτουργίας Αρχών Λιμένων και Διαχειριστών.

Τα κύρια θέματα της Συνόδου ήταν οι κρατικές ενισχύσεις στα λιμάνια, το νομικό πλαίσιο των Συμφωνιών Παραχώρησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής, τα θέματα περιβάλλοντος, υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση κυριάρχησαν τα θέματα των Διευρωπαϊκών Δικτύων (ΤΕΝ-Τ) και του απαιτούμενου κοινωνικού διαλόγου των λιμένων με φορείς της πόλης, χρήστες και διαχειριστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ