ΑρχικήΕιδήσειςΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ‘ΕΛΥΡΟΣ’ ΤΗΣ ANEK

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ‘ΕΛΥΡΟΣ’ ΤΗΣ ANEK

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, το 4ο Συνέδριο «Κρητική Διατροφή & Υγεία» στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ της ΑΝΕΚ Lines.

Το συνέδριο είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Παγκρητίου Ενώσεως και στόχο είχε την ανάδειξη της σπουδαιότητας της κρητικής διατροφής. Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, αξίζει να αναφερθεί ότι διαχρονικά στηρίζει εμπράκτως τη Μεσογειακή και ιδίως την Κρητική διατροφή τόσο μέσα από τις κρητικές γεύσεις που προσφέρει στα πλοία της, όσο και μέσω της πρωτοβουλίας της για την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της κρητικής διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία. Παράλληλα τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της κρητικής διατροφής για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κρήτη και την Ελλάδα. Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Μουτσάτσου,ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων, ενώ πλήθος κόσμου από τον επιστημονικό, επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου παρακολούθησαν τις ομιλίες.

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ