ΑρχικήΕιδήσειςΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Αθήνα οι εργασίες του 11th Southeast European Freight Forwarders and Logistics Providers Congress το οποίο φιλοξένησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος. Κορυφαία στιγμή του συνεδρίου ήταν η υπογραφή, από τους προέδρους επτά αντίστοιχων συνδέσμων από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της διακήρυξης  του συνεδρίου. Από την Ελλάδα υπέγραψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και οικοδεσπότης του συνεδρίου Βασίλης Μπαρμπαγιάννης (φωτογραφία).

Σύμφωνα με τη διακήρυξη αυτή, οι πρόεδροι των Συνδέσμων καλούν τις κυβερνήσεις να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο κλάδος των μεταφορών και να ενδιαφερθούν για τις επιπτώσεις της κρίσης τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες της περιοχής. Οι πρόεδροι των συνδέσμων καλούν τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά με όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι παράγοντες της μεταφορικής αγοράς που συμμετείχαν στο συνέδριο δια των Συνδέσμων τους, συμφώνησαν ότι χρειάζεται να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί η βιομηχανία των logistics προσφέροντας στους πελάτες της ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Οι σύνδεσμοι συμφώνησαν στο ότι η βιομηχανία που υπηρετούν είναι κύριος φορέας ανάπτυξης του εμπορίου και ειδικά των εξαγωγών στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι σύνδεσμοι  διαμεταφορών και υπηρεσιών logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ζήτησαν από τις κυβερνήσεις εναρμόνιση των νομοθεσιών μεταξύ των κρατών της περιοχής, απλοποίηση των τελωνιακών διαδικασιών, ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων σε υποδομές και τη χρήση όλο και περισσότερων εναλλακτικών τεχνολογιών για το ‘πρασίνισμα’ των μεταφορών και της συνολικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το επόμενο συνέδριο των Southeast European Freight Forwarders and Logistics Operators θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια στη Ρουμανία, στο ενδιάμεσο όμως, το 2014 θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο συνέδριο των διαμεταφορέων στην Κωνσταντινούπολη.

Στο επόμενο τεύχος του L&M μπορείτε να διαβάσετε πλήρες ρεπορτάζ για το συνέδριο αλά και συνεντεύξεις με τους κορυφαίους καλεσμένους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ