Την αποσυμφόρηση των διασυνοριακών διελεύσεων ζητά η ΟΦΑΕ από την κυβέρνηση

Τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις συνοριακές διελεύσεις στη χώρα μας ζητά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας από τους υπουργούς Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και κ. Νίκο Παπαθανάση.

Στη σχετική επιστολή με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, η ομοσπονδία καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς «να επανεξετάσουν όλα τα μέτρα περιορισμού των συνοριακών διελεύσεων, καθώς παρεμποδίζουν την ομαλή διενέργεια των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, προκαλώντας καθυστερήσεις και κατ’ επέκταση κίνδυνο αλλοίωσης ευπαθών εμπορευμάτων, όπως και πρόσθετο διοικητικό βάρος στις εταιρείες μεταφορών και στους οδηγούς τους».

Με τελικό στόχο την επάνοδο στην απρόσκοπτη διεθνή εμπορευματική ροή, η ΟΦΑΕ ζητά καταρχάς την επαναφορά της 24ωρης δυνατότητας συνοριακών διελεύσεων από τα βασικά χερσαία σύνορα (Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς, Ευζώνων, Ορμενίου, Κήπων), τονίζοντας ότι η απαγόρευση που ισχύει μεταξύ 23:00 και 07:00 προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση πολλών ωρών το πρωί, ενώ κανένας δειγματοληπτικός υγειονομικός έλεγχος δεν γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κανένα χερσαίο συνοριακό σημείο διέλευσης της χώρας, με εξαίρεση τον Προμαχώνα και την Κακαβιά.

 

Ελέγξτε επίσης

Ψηφιακό συνέδριο φέτος η 6η διημερίδα του ITS Hellas, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19), η ετήσια …