Στη Βουλγαρία το πρώτο dry port του ΟΛΘ στα Βαλκάνια  

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας της ΟΛΘ Α.Ε. με έδρα τη Σόφια και με επωνυμία “ThPA Sofia EAD”.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής του για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα της Θεσσαλονίκης και για την αναβάθμιση του ρόλου του ως θαλάσσιας πύλης στην ευρύτερη περιοχή

H ThPA Sofia EAD θα διευρύνει την ενδοχώρα και θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το dry port θα βρίσκεται στην περιοχή Ιλιέντσι της Σόφιας και θα διαθέτει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας ανταγωνιστικούς χρόνους και μειωμένα κόστη διαμετακόμισης.

Ο οργανισμός έχει στόχο το νέο dry port να αποτελέσει σημαντικό εμπορικό σταθμό κι ένα σύγχρονο κέντρο ανάπτυξης που θα συνδέεται με τρένο με μια σειρά dry port στη νοτιοανατολική, την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας πληθώρας επιχειρήσεων.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε σχετικά: «Με συνέπεια η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση της στρατηγικής της. Η δημιουργία του dry port στη Σόφια αποτελεί πράγματι ένα εξαιρετικά σημαντικό ιστορικό καθώς και αναπτυξιακό ορόσημο για το λιμένα της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο dry port από μία σειρά αντίστοιχων που θα δημιουργήσουμε στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Στόχος μας δεν είναι άλλος από τη διάθεση αξιόπιστων, σύγχρονων και ανταγωνιστικών υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών στο πελατολόγιό μας και την καταλυτική συμβολή της εταιρείας μας στην διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης στη χώρα μας».

 

Ελέγξτε επίσης

ΣΕΠΕ: Σε ψηφιακούς στόχους το 22% του “Ελλάδα 2.0” – Οφέλη και για την εφοδιαστική

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός διατρέχει οριζόντια το σύνολο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”, αναφέρεται στο …

Τα Περιοδικά μας