ΣΕΒ για την επένδυση της Microsoft: Έμπρακτη απόδειξη των δυνατοτήτων της χώρας

Στις ανακοινώσεις για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα αναφέρεται ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί θετικό νέο για την οικονομία, αλλά και έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύει επενδύσεις μεγάλης προστιθέμενης αξίας.

Ο ΣΕΒ υπενθυμίζει τη σημασία που έχουν τα Data Centers για την 4η βιομηχανική επανάσταση, σημειώνοντας ότι η επένδυση της Microsoft σε αυτό τον τομέα ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η χθεσινή ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης, που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Microsoft στην Ελλάδα για τη δημιουργία Data Center, πέρα από ένα πολύ θετικό νέο για την οικονομία μας, αποτελεί και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να προσελκύει σημαντικές διεθνείς επενδύσεις μεγάλης προστιθέμενης αξίας, όταν υπάρχει όραμα και καλός σχεδιασμός.

Τα Data Centers αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και η συγκεκριμένη επένδυση αναβαθμίζει την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη των επενδύσεων στις τεχνολογίες αιχμής.

Για μας στον ΣΕΒ, η αύξηση των επενδύσεων στους τομείς της βιομηχανίας, της ψηφιακής επανάστασης και της πράσινης ανάπτυξης είναι ο μοναδικός δρόμος για να μετασχηματίσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, να χτίσουμε μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Η επένδυση της Microsoft ανοίγει το δρόμο για περισσότερες εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα.»

Ελέγξτε επίσης

Δημιουργία cluster για τη διαχείριση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, ζητά η ΕΕΒΨ&L από το Υπουργείο Υγείας

Πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία συστάδας συνεργατικού σχηματισμού για τα εμβολιαστικά κέντρα …