Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΝέο ΔΣ στην EEBΨ&L, με επανεκλογή του κ. Διονύση Γρηγορόπουλου στην προεδρία  

Νέο ΔΣ στην EEBΨ&L, με επανεκλογή του κ. Διονύση Γρηγορόπουλου στην προεδρία  

Μετά από τις αρχαιρεσίες της γενικής συνέλευσης των μελών της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics στις 31 Ιανουαρίου 2023, το νέο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση για τη συγκρότησή του σε σώμα. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Διονύσης Γρηγορόπουλος, ενώ η θητεία του νέου ΔΣ είναι διετής, δηλαδή θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΒΨ&L  έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γρηγορόπουλος Διονύσης, (Logistics Way)

Αντιπρόεδρος: Βέκιος Χρήστος, ( Ταΰγετος ΑΕΒΕ)

Γενικός Γραμματέας: Κατσούλης Γεώργιος, ( Π. Αντζουλάτος Α.Ε)

Ταμίας: Λαμπρούλης Κωνσταντίνος, (Άλπεις- Λαμπρούλη-Παπαγιάννη Α.Ε)

Μέλη: Γρηγοριάδης Παύλος, (Κλεανθίδη Α.Ε)

Λέκκας Αντώνιος, (Ιωάννης Λέκκας ΑΒΕΕΨ)

Μπρακατσέλος Σωτήριος, (Medfrigo A.E)

Καλομοίρης Συμεών, (Foodlink SA)

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος κ. Διονύσης Γρηγορόπουλος, μετά τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης θητείας του ΔΣ και τόνισε τους στόχους του νέου ΔΣ για την επόμενη διετία. Συγκεκριμένα ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε:

Έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που  είχε θέσει το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο για τη διετία 2021-2023, καθώς διεξήχθη το πρώτο διεθνές συνέδριο στην Ελλάδα «1st Southeastern Europe Cold Chain conference»,  πραγματοποιήθηκε η 1η απονομή του βραβείου με την ονομασία “Βραβείο Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Θωμάς Μακιός” και υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα στην εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, με 1.147 εκπαιδευθέντες.

Οι στόχοι μας για την επόμενη διετία, 2023-2025, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της  ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία και της επισιτιστικής κρίσης, προσανατολίζονται  σε έξι άξονες:

  1. Κατάθεση μελέτης για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των βιομηχανιών – μελών μας, μέσω της φορολογίας. 
  2. Οικονομική ενίσχυση των μελών μας μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και επιδοτήσεις.
  3. Δημιουργία ομάδων εργασίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής.
  4. Διεξαγωγή συνεδρίου το 2023 σχετικά με το “Crisis Management & την Επισιτιστική Κρίση”.
  5. Παρουσίαση της 4ης έρευνας για τα Logistics στα πλαίσια έκθεσης για την εφοδιαστική αλυσίδα.
  6. Υλοποίηση της εγκεκριμένης πρότασης για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο κατατέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις χερσαίες οδικές μεταφορές για την κάλυψη οριζόντιων αναγκών των κλάδων της οικονομίας: Ολοκληρωμένη δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης & απασχόλησης των νέων  στις μεταφορές.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί εθνικών δράσεων για το σχεδιασμό νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, με περαιτέρω δικτύωση αλλά και συνέργεια  με όλους  τους επίσημους φορείς σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας και  των υπηρεσιών της  εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ