«Μεγαλόνησος Courier»: Δυναμική είσοδος της «Χαβάκης Α.Ε.» στις ταχυμεταφορές

Η πρώτη αμιγώς κρητική εταιρεία courier, με παγκρήτια κάλυψη αλλά και πανελλαδική εμβέλεια, είναι το νέο μέλος της «οικογένειας» του ομίλου εταιρειών Χαβάκη.

Παρουσίαση από την κ. Μάρα Χαβάκη, Business Development Manager και αντιπρόεδρο Δ.Σ. της «Χαβάκης Α.Ε.» (έντυπο τεύχος Απριλίου 2021)

 Από το 1969, ο όμιλος εταιρειών Χαβάκη εξειδικεύεται στο χώρο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από και προς την Κρήτη, με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη συνεχή παρουσία τριών γενιών της οικογένειας Χαβάκη.

Έχει εδραιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες μεταφορικές δυνάμεις της Κρήτης, γεγονός το οποίο καταδεικνύουν τόσο η μακρόχρονη και σταθερά ανοδική παρουσία του ομίλου στο χώρο, όσο και οι πολυετείς συνεργασίες που έχει χτίσει με μεγάλες εθνικές και διεθνείς εμπορικές, βιομηχανικές και 3PL επιχειρήσεις, που εμπιστεύονται τη «Χαβάκης Α.Ε.» για το μεταφορικό τους έργο.

Συμπληρώνοντας 52 χρόνια δραστηριοποίησης, ο όμιλος διαθέτει σήμερα, σε Αθήνα και Κρήτη, 5 εγκαταστάσεις συνολικά 6.000 τ.μ., περισσότερους από 70 εργαζομένους, περισσότερα από 70 ιδιόκτητα οχήματα και ένα ενεργό πελατολόγιο άνω των 2.000 εταιρειών.

Σε ετήσια βάση, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 150.000 παραδόσεις σε περισσότερα από 1.000 μοναδικά σημεία διανομής, επιτυγχάνοντας ποσοστό on time delivery 99%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, ο όμιλος κατάφερε να τριπλασιάσει τον διακινούμενο όγκο που εξυπηρετεί, και ταυτόχρονα να εξελίξει με συνεχείς επενδύσεις τις πιστοποιημένες υπηρεσίες που παρέχει.

Η οικογενειακή παράδοση και η πολυετής εξειδίκευση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και προτύπων, αποτελούν τα βασικά συστατικά της συνεχούς ανάπτυξης του ομίλου. Για τη «Χαβάκης Α.Ε.» η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και η προσωποποιημένη επαφή με τους ανθρώπους, με τους συνεργάτες και, φυσικά, με τους πελάτες της, αποτελούν το κύριο σημείο υπεροχής και διαφοροποίησής της. Ο όμιλος επιλέγει να χτίζει άρρηκτες σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες οδηγούν σε «win win» αποτελέσματα.

Το προφίλ της νεοσύστατης «Μεγαλόνησος Courier»

Αφουγκραζόμενος τις νέες τάσεις του μεταφορικού γίγνεσθαι και τις επαναστατικές αλλαγές που έρχονται στη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, ο όμιλος εταιρειών Χαβάκη αποφάσισε να επενδύσει στην ίδρυση μίας καινοτομικής εταιρείας courier που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της δυναμικότητας του δικτύου του.

Με έδρα τα Χανιά, η νεοσύστατη «Μεγαλόνησος Courier» αποτελεί τη μοναδική αμιγώς κρητική εταιρεία courier με παγκρήτια –και όχι μόνο– κάλυψη. Δημιουργήθηκε με μεράκι και όραμα, διαθέτοντας ένα πλήρως ιδιόκτητο, ευέλικτο και εκσυγχρονισμένο μεταφορικό δίκτυο, το οποίο εξυπηρετεί άμεσα και αξιόπιστα όλο το νησί.

Με κινητήρια δύναμη την ιστορία και την επιτυχημένη πορεία του ομίλου, η «Μεγαλόνησος Courier» παρέχει υπηρεσίες B2B, B2C και C2C. Υποστηρίζει τόσο υπηρεσίες courier για αποστολές μικρού όγκου με άμεση παράδοση, όσο και υπηρεσίες μεταφορών μεγάλων φορτίων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί αποστολές από ένα φάκελο ή δέμα έως και μεμονωμένο ή groupage φορτίο σε όλους τους νομούς της Κρήτης, από τα αστικά κέντρα μέχρι και την πιο απομακρυσμένη ή δυσπρόσιτη περιοχή.

Αναλαμβάνει εξολοκλήρου όλες τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την περισυλλογή, την ασφαλή αποθήκευση, τη μεταφορά και την παράδοση των αγαθών, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της. Μέσω του αξιόπιστου συνεργατικού δικτύου που διαθέτει, συνδέει την Κρήτη με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί, ενώ βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κρητικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν με τοπικά προϊόντα όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η «Μεγαλόνησος Courier» διαθέτει ήδη μάλιστα το πρώτο της υποκατάστημα στο νομό Ρεθύμνου, το οποίο, σε συνδυασμό με το ήδη ανεπτυγμένο δίκτυο του ομίλου στο υπόλοιπο νησί, συγκροτεί το νούμερο «ένα» παγκρήτιο δίκτυο μεταφορών που την καθιστά στρατηγικό συνεργάτη στο πλευρό των επιχειρήσεων που την εμπιστεύονται.

Άλλα τρία νέα project του ομίλου Χαβάκη

Η ιστορία του ομίλου ξεκίνησε από ένα μικρό οικογενειακό γραφείο μεταφορών στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου· επομένως, ο θεσμός της «ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης» είναι βαθιά ριζωμένος στα θεμέλια του ομίλου.

Εκπροσωπώντας υπερήφανα το last mile, τον τελευταίο αλλά ταυτοχρόνως και το σημαντικότερο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο όμιλος έχει ως αποστολή να παρέχει στους πελάτες του καινοτομικές, προσωποποιημένες και ολοκληρωμένες λύσεις, που τους εξασφαλίζουν τη μέγιστη ικανοποίηση και προστιθέμενη αξία με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Η «Χαβάκης Α.Ε.» έχει δρομολογήσει ήδη τα εξής project:

  1. Επίτευξη πλήρους διαφάνειας (visibility) στην εξέλιξη των αποστολών, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και εξειδικευμένα συστήματα.
  2. Ανάπτυξη υπηρεσίας υποστήριξης αποκλειστικά για eshop / ecommerce logistics.
  3. Χάραξη αειφόρου στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος, με πρώτο βήμα τη χρήση ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων paperless διαδικασιών.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ευρεία σύσκεψη για την κρουαζιέρα στoν ΟΛΠ

Συνάντηση συνεργασίας και συντονισμού με θέμα την υγειονομικά ασφαλή επανέναρξη της κρουαζιέρας και τη βέλτιστη …

Τα Περιοδικά μας