Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΜεταφορέςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το θεματικό εργαστήριο του ΣΕΒ για την εφοδιαστική αλυσίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το θεματικό εργαστήριο του ΣΕΒ για την εφοδιαστική αλυσίδα

Επτά καινοτόμες ελληνικές εταιρείες με σύνθετες ανάγκες στην εφοδιαστική αλυσίδα διεξήγαγαν 34 B2B συναντήσεις με 18 startups και πανεπιστημιακά spin-offs, για να διερευνήσουν συνέργειες και να συζητήσουν συνεργασίες, στο 13ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready του ΣΕΒ.

Ελληνικές τεχνολογίες, λύσεις και επιχειρηματικά μοντέλα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν τα κόστη λειτουργίας εταιρειών με σύνθετες εφοδιαστικές ανάγκες συζητήθηκαν στο 13ο θεματικό εργαστήριο «Logistics και μεταφορές για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Innovation Ready» του ΣΕΒ. Το workshop υποστηρίχθηκε από την πρόσφατη συνεργασία του ΣΕΒ με το EIT Manufacturing.

Η εκδήλωση δικτύωσης έδωσε την ευκαιρία σε 7 ελληνικές εταιρείες να συζητήσουν με 18 τεχνολογικές εταιρείες (startups) και τεχνοβλαστούς (spin-offs) από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Πορτογαλία, για τις δυνατότητες συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ τους. Το εργαστήριο διεξήγαγε 34 κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο στα γραφεία του ΣΕΒ, όσο και διαμέσου τηλεδιασκέψεων.

Στο workshop συμμετείχαν οι εταιρείες: ΒΙΑΝΟΞ Σβώλος, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, IKEA, ΝΙΚΑΣ, Coca Cola 3E, Frezyderm, και Sarmed, οι οποίες συναντήθηκαν με τις Azitek, Bottobo Robotics, BoxNow, Cibos, Comidor, Dataviva, e-kinesis, Embneysys, Emphasis Digiworld, Follow Inspiration, Irida Labs, iTrack, Mobito, NousPratIT, People, Probotek, Rhoe και Teaching Factory.

Στο περιθώριο των συναντήσεων, ο κ. Αντώνης Ηλιάδης, Manager of South Europe Department στην Goldair Cargo σημείωσε: «Η συμμετοχή μου στην εκδήλωση Innovation Ready ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.  Μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξω ιδέες με πολλούς συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μου έδωσε επίσης την ευκαιρία  να δημιουργήσω συνεργασίες στον τομέα των Logistics και των μεταφορών, προωθώντας καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος Γκιζάνης, Retail Logistics Manager στην ΙΚΕΑ ανέφερε: «Συμμετέχουμε με μεγάλο ενθουσιασμό γιατί είναι στη φιλοσοφία μας να στηρίζουμε καινοτόμες λύσεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ελληνικές πρωτοβουλίες από startup εταιρίες, και ειδικά στο τομέα των Logistics που αποτελεί νευραλγικό τμήμα για εμάς στην ΙΚΕΑ».

Ο κ. Κώστας Κακαβάς, Logistics Manager στη ΝΙΚΑΣ είπε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετείχα στην εκδήλωση του ΣΕΒ, η οποία αποτέλεσε μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο της καινοτομίας στην εφοδιαστική αλύσιδα αναζητώντας προηγμένες τεχνολογικές λύσεις».

Τέλος, η κ. Φωτεινή Σκαπινάκη, Head of e-commerce Logistics της Sarmed δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΣΕΒ για την αρτιότητα του event. Οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις στο χώρο των Logistics, αποτελούν ουσιαστικό πυλώνα για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας. Ως 3PL εταιρεία, στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και εκφράζουμε τη δέσμευσή μας για συνεχή υποστήριξη στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων στον κλάδο».

 Από τη μεριά της η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι, καθώς, η συστηματική δράση μας στον ΣΕΒ για πάνω από 10 χρόνια συμβάλλει αδιαλείπτως στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας και των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας».

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, τα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων για την αμφότερη ενίσχυση των start-ups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Τα workshops επιτρέπουν σε εκπροσώπους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, να συναντιούνται με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και με ερευνητικές ομάδες, για την αναζήτηση και την ένταξη νέων τεχνολογιών στην επιχειρησιακή λειτουργία των εταιρειών τους.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου Smart Attica.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ