Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςΑύριο, 30 Μαΐου, διεξάγεται το 19ο ΦΣΔΕΤ του ΟΠΑ με θέμα το...

Αύριο, 30 Μαΐου, διεξάγεται το 19ο ΦΣΔΕΤ του ΟΠΑ με θέμα το SUSTAINABILITY

Με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και ομιλίες των ακαδημαϊκών κ. Νίκου Τριχάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο MIT και Θεόδωρου Ευγενίου, καθηγητή στο INSEAD και πολλών εξεχουσών εκπροσώπων του ελληνικού επιχειρείν, διξάγεται στις 30 Μαΐου το 19ο Επιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΣΔΕΤ), με θέμα «SUSTAINABILITY: Εξισορροπώντας τις ανάγκες του ανθρώπου, της οικονομίας και του περιβάλλοντος», στο συγκρότημα Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).

 Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμαΑξιοποιήστε το εισιτήριο “Bring a friend” και κερδίστε σημαντική έκπτωση!

 Από το πρώτο συνέδριο το 2004, το ΦΣΔΕΤ αποτελεί μια ετήσια πανελλήνια συνάντηση ακαδημαϊκών, φοιτητών, ερευνητών και επαγγελματιών με στόχο την ενημέρωση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με τις εξελίξεις που συντελούνται στον κόσμο της τεχνολογίας.  Το 19ο ΦΣΔΕΤ διοργανώνουν οι φοιτητές του ΔΕΤ, με την καθοδήγηση και την επιστημονική επίβλεψη των μελών ΔΕΠ του τμήματος και του επιστημονικού υπεύθυνου, επίκουρου καθηγητή Δημητρίου Ζήση.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και η πρόεδρος του τμήματος ΔΕΤ, καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη.

Το συνέδριο θα ανοίξει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και θα ακολουθήσει η ομιλία του διαπρεπούς Έλληνα ακαδημαϊκού Νίκου Τριχάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο MIT Sloan School of Management.  Οι ακαδημαϊκοί Θεόδωρος Ευγενίου, καθηγητής στις Επιστήμες των Αποφάσεων και τη Διοίκηση Τεχνολογίας στο INSEAD (Γαλλία) και Μαριάννα Λένα Καμπανού, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Management and Engineering (IEI) στο Linkoping University (Σουηδία), θα συμμετάσχουν στο Fireside Chat με συντονιστή τον αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης στο ΟΠΑ, καθηγητή Γεώργιο Λεκάκο.

Τα πάνελ του συνεδρίου

Τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από το πρίσμα της επιχειρηματικότητας θα αναδείξουν τα εταιρικά πάνελ: Στο πρώτο, με συντονιστή τον καθηγητή Γεώργιο Ιωάννου, θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Άννα Βάσιλα, τομεάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Βιομηχανικών Υποθέσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων στην ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και Αγγελική Μπούρα, εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α’ του Υπουργείου Εξωτερικών, επί διεθνών ενεργειακών θεμάτων.

Στο δεύτερο πάνελ, με συντονίστρια την κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης του ΟΠΑ, καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, Sales Director, Enterprise Segment Greece, Cyprus & Malta στη  Microsoft, Αναστασία (Νάνση) Βέρρα, επικεφαλής Νομικών, Ρυθμιστικών Θεμάτων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης του ομίλου ΟΠΑΠ, Λίνα Γρηγοράτου, Chief Operation Officer της SAP Hellas, Cyprus & Malta, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, γενικός διευθυντής Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ρεβέκκα Παπαηλιού, Director, Consulting στην KPMG.

Επίσης, φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων  θα παρουσιάσουν εργασίες και το ερευνητικό τους έργο, ενώ θα διεκδικήσουν το βραβείο της δημοφιλέστερης εργασίας. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν πραγματεύονται ζητήματα που εντάσσονται στην ευρύτερη θεματολογία της βιωσιμότητας.

 Ενδιαφέροντα workshops

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα εξής ενδιαφέροντα workshops:

  1. «Entrepreneurship Unleashed; Answering Your Burning Questions» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ACEin -Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συντονίστρια την καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη.
  2. «Αειφορία, Τεχνολογία και Προκλήσεις» από τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ, Microsoft, OMAS Solutions και SAP.
  3. «CV Writing: Do’s and Don’t»: Τα μυστικά για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος για θέσεις τεχνολογίας και sustainability θα αναλύσει η κυρία Ιωάννα Τρανού, υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης στο MBA International Program.
  4. «Sustainability & Modern ERPs / Technology trends», ένα session που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 19ου Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ!

Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα εδώ! Οι συμμετέχοντες μπορούν να αξιοποιήσουν την επιλογή “Bring a friend” και αγοράζοντας 2 εισιτήρια να κερδίσουν σημαντική έκπτωση!

 Οι χορηγοί του 19ου ΦΣΔΕΤ 

 Το 2023, πολλές εταιρείες προσφέρουν την πολύτιμη υποστήριξή τους: ο Μέγας Χορηγός ΟΠΑΠ, οι Χρυσοί Χορηγοί ΕΥΔΑΠΔΕΗ Ανανεώσιμες και KPMG , ο Αργυρός Χορηγός SAP και ο Χορηγός Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Επίσης, το Συνέδριο υποστηρίζουν οι ακόλουθοι προϊοντικοί χορηγοί: ApivitaAmpelakiCreta CarobEleni TsapraliFrezyderm, Food EventsE-food, Global PrepGlobe WilliamsGlykakiMapedMelimnosMessinian SpaMondelezNovovillePizza fanPloos DesignPrinta-ΡοέςPublicThe Writing Fields, UnileverΑΒ ΒασιλόπουλοςΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟΕΨΑ.

Χορηγοί Επικοινωνίας εκτός από το Logistics & Management είναι τα ακόλουθα μέσα: BusinessNewsBusiness TODAYCapital.grCityCampus.gr, COM.TODAY, CSR & ESGWeekNewsCRSNews.grEcoweather.grEduguide.grEpixeiro.grLabora.gr, Neopolis.grVaskosports.gr.

Τέλος, τη διοργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζουν οι Community Partners: ACEinAthens Negotiation TournamentBizruptEnvolve, Girls in TechSoft Skills Academy, TEDxAUEBTEDxNTUAThinkBizWomen Do BusinessYoung Executives Shipping ForumΠανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου, fsdet.dmst.aueb.gr – Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ, καθώς και στα προφίλ του ΦΣΔΕΤ στις πλατφόρμες του Instagram, του Facebook, του LinkedIn και του Twitter!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ