Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήLogistics 4.0Απαντήσεις και λύσεις για τη μετάβαση στα Logistics 5.0 δόθηκαν στο επιτυχημένο...

Απαντήσεις και λύσεις για τη μετάβαση στα Logistics 5.0 δόθηκαν στο επιτυχημένο συνέδριο Solutions 12

Τις τάσεις, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία της νέας εποχής, το νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον σχετικά με τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής και τις νέες συνθήκες στη μεταφορά συζήτησαν οι κορυφαίοι ομιλητές στο 12o συνέδριο της επιτυχημένης σειράς Solutions, το οποίο διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning, στην αίθουσα «Φάρος» στο Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στις 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, με την παρουσίαση case studies, με εκλεκτούς πανελίστες σε συντονισμένες συζητήσεις και με τη διαδραστική συμμετοχή των συνέδρων μέσω televoting, η ημερίδα συγκέντρωσε και ένωσε την αγορά Logistics με επίκαιρη θεματολογία και πρόσφερε γνώση και ευκαιρίες δικτύωσης. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 200 στελέχη Logistics από περισσότερες από 90 επιχειρήσεις.

Οι θεματικές ενότητες

  • Στην 1η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα με βάση τη νέα εποχή Logistics 5.0. Τόσο οι παρουσιάσεις όσο και το discussion panel παρουσίασαν τις τάσεις, τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία στη νέα εποχή, δίνοντας σημερινές εφαρμογές που διευκολύνουν και βελτιστοποιούν τις λειτουργίες της εφοδιαστής αλυσίδας.  Το κοινό ψήφισε ζωντανά ότι το Logistics 5.0 αποτελεί μεγάλη ευκαιρία και ανέδειξε τις λειτουργίες planning (53%) & warehousing (51%), ως αυτές που θα επηρεαστούν περισσότερο από το Logistics 5.0.
  • Στη 2η ΕΝΟΤΗΤΑ, στο πρώτο μέρος, ο προβολέας φώτισε το νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον σχετικά με τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής. Δόθηκαν αναλυτικά κόστη, νούμερα, το πλαίσιο για την αποθήκευση των εμπορευμάτων και το κτιριακό πλαίσιο. Σε ό,τι αφορά το νέο ΓΠΣ Ασπροπύργου, παρουσιάστηκαν οι περιοχές που εντάσσονται και οι όροι δόμησης. Οι συμμετέχοντες ψήφισαν ότι πρωταρχικό μέλημά τους στην επιλογή στον τόπο εγκατάστασης του ΚΑΔ τους είναι η εύρεση και η μεταφορά των ανθρώπων που θα απασχολούνται σε αυτό (42%) και ακολούθησε με 37% η υποδομή του τόπου εγκατάστασης (δρόμοι, δίκτυα κλπ.). Στο δεύτερο μέρος της ενότητας παρουσιάστηκαν εφαρμοσμένες λύσεις τεχνολογίας, το κόστος τους και τα αποτελέσματα της κάθε λύσης. Αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι η τεχνολογία είναι κάτι προσιτό σε όλους.
  • Στην 3η ΕΝΟΤΗΤΑ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα με βάση το νέο πρίσμα στη μεταφορά. Παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μεταφοράς με ηλεκτροκίνηση, μοντέλα που εφαρμόστηκαν πιλοτικά και θα τα δούμε ευρέως το προσεχές διάστημα, το κόστος ενέργειας στις μεταφορές και το πλαίσιο στο χρηματιστήριο ρύπων. Το κοινό ψήφισε ότι η μεγάλη πρόκληση στον τομέα των μεταφορών σήμερα είναι η έλλειψη προσωπικού εκτέλεσης του μεταφορικού έργου (56%), ενώ με 36% (ισοβαθμώντας) ακολουθούν η αύξηση της τιμής των καυσίμων και οι απαγορεύσεις / τα ωράρια πρόσβασης στο κέντρο.

Οι χορηγοί του συνεδρίου

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία MANTIS. Το συνέδριο στήριξαν οι χρυσοί χορηγοί Jungheinrich, Cargo Group, Truck & Cargo Insurance, STAMH, Utilize και Voyatzoglou, καθώς και οι χορηγοί Erganet, Entersoft, ICS, Qualco, Mega Hellas, Delatolas, Vianox και Pebro.

  • Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, το περιοδικό Logistics & Management.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ