ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ON LINE ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ YES FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/07/2020

 

Ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του  YES FORUM  πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας έτσι, εν όψει του Αυγούστου, την πρωτοβουλία της ομάδας, η οποία «γεννήθηκε» το Μάρτιο, εξαιτίας της πανδημίας, προσδοκώντας στην αδιάκοπη επικοινωνία νέων και στελεχών ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις ήρθαν σίγουρα για να μείνουν, αφού ο επόμενος κύκλος θα συνεχιστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη συζήτηση ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Γιώργος Πατέρας και Γιώργος Αλεξανδράτος, οι οποίοι συνδέθηκαν απευθείας στο YES FORUM  κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους εβδομαδιαίας συνάντησης, η οποία αφορούσε, μεταξύ άλλων, τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και της ένταξης της ναυτιλίας στη σχολική ύλη.

Το θέμα της παρουσίασης των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας αποτελεί θεμέλιο λίθο του οράματος του  YES FORUM. Πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του είναι η συμμετοχή του YES FORUM σε παρουσιάσεις και ημέρες καριέρας με 10.000 μαθητές  συνολικά. Ένα μεγαλύτερο βήμα όμως είναι η ένταξή του στην ατζέντα των αρμόδιων φορέων και υπουργείων. Και οι τρεις εκπρόσωποι παρακίνησαν τους νέους να διερευνήσουν τις πολλαπλές ευκαιρίες που μπορεί να τους προσφέρει το ναυτιλιακό  cluster  στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στη συζήτηση ήταν ο εκδότης και δημοσιογράφος του NAFS Magazine, κ. Νίκος Δούκας, η καθηγήτρια του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Ελένη Θανοπούλου, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της XRTC, κ. Γιώργος Ξηραδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της TST International SA, κ. Κώστας Ρόκκος, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους νέους τις απόψεις τους για τις επιπτώσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που επέφερε η πανδημία στη ναυτιλία, στην αγορά και στον τρόπο εργασίας, καθώς και στην κοινωνία.

Ο συντονισμός έγινε από την Concept Founder του YES FORUM και CEO της Navigator Shipping Consultants Ltd., κ. Δανάη Μπεζαντάκου.

Την συζήτηση παρακολούθησαν ακόμα ο πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Σεραφείμ Κάπρος, ο Πλοίαρχος Ε.Ν., Μέλος Ε.ΔΙ.Π. του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του  Πανεπιστημίου Αιγαίου, Capt. Γιώργος Γεωργούλης, ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, πλωτάρχης Παντελεήμων Βατούσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Κόντες.

Η ναυτιλιακή κοινότητα έναντι αυτού του «αόρατου εχθρού» τους τελευταίους μήνες, παρά τις πρωτόγνωρες και αντικειμενικές δυσκολίες που έφερε η COVID-19, στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, με συνεχή και αδιάκοπη δουλειά, συντονισμένες προσπάθειες, ψυχραιμία και γρήγορες αποφάσεις. Ο ναυτιλιακός κλάδος δεν σταμάτησε λεπτό να δουλεύει, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας όλα τα επαγγέλματα και τους φορείς που κλήθηκαν στην πρώτη γραμμή για την περίθαλψη και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Το YES Forum μέσα από τη σειρά αυτών των διαδικτυακών συζητήσεων όπου συμμετείχαν συνολικά 1.000 νέοι και 30 ομιλητές και τις οποίες παρακολούθησαν 10.000  νέοι, κατάφερε να ενημερώσει, να φέρει σε επαφή τη νέα γενιά με εκπροσώπους της αγοράς εργασίας, να κινητοποιήσει και να περάσει  το μήνυμα της ενότητας και του κοινού στόχου ακόμα και στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση της 27ης Ιουλίου, όπου καταξιωμένα στελέχη του κλάδου, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι ΑΕΝ, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων και νέοι που θέλουν να εργασθούν ή μόλις έχουν αρχίσει να εργάζονται για τον κλάδο,  αναφέρθηκαν στο μέλλον των νέων και της ναυτιλίας.

 

 

 

 

 

MANAGEMENT

SUPPLY CHAIN AWARDS 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, τα Supply Chain Awards 2020 πρόκειται να αναδείξουν τους κορυφαίους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics και των μεταφορών, για 5η χρονιά. Σ...

«GREECE MEETS GERMANY» ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υπουργεία και φορείς του γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνη...

ΔΩΡΕΑΝ WEBINARS ΓΙΑ ΤΟ MYDATA ΑΠΟ ΤΗΝ ONLINE DATA

Στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των επιχειρήσεων της χώρας σχετικά με την υποχρέωσή τους να εναρμονιστούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myDATA, για την ηλεκτρονική υποβολή των οικονομικών τους β...

Κλείσιμο [X]