ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «SHOW»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/03/2020

 

Το Ευρωπαϊκό Έργο Καινοτομίας “SHared automation Operating models for Worldwide adoption (SHOW)” ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες του κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης πρώτης επίσημης συνάντησης της Κοινοπραξίας του που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου 2020.

To έργο SHOW στοχεύει στην επίδειξη συνδεδεμένων και ηλεκτρικών στόλων αυτόνομων οχημάτων κοινωφελούς χρήσης σε συνεργατικές Δημόσιες Συγκοινωνίες, Συστήματα Μεταφορών Απόκρισης στη Ζήτηση (DRT), λειτουργικών αλυσίδων μεταφορών μέσω της Κινητικότητας ως Υπηρεσία (MaaS) και Εμπορευματικών Μεταφορών ως Υπηρεσία (LaaS), με επιδείξεις/πιλοτικές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες σε 5 μεγάλα αστικά περιβάλλοντα (Mega sites), 6 δορυφορικά (Satellite sites) και 3 μικρότερες περιοχές πιλοτικών δοκιμών (Follower sites) που θα λάβουν χώρα σε 20 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Το έργο SHOW θα επιδείξει τη λειτουργία ενός στόλου που θα αποτελείται από περισσότερα από 70 αυτόνομα οχήματα επιπέδου SAE L4 / L5 όλων των τύπων τόσο για επιβατικές μεταφορές όσο και για εμπορευματικές μεταφορές σε αποκλειστικές λωρίδες αλλά και σε συνθήκες μικτής κυκλοφορίας, συνδεδεμένου με ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών συνεργατικών υποδομών (διαμέσου 5G, G5, IoT) με ταχύτητες κυκλοφορίας από 18 έως και πάνω από 50χλμ / ώρα.

Η Κοινοπραξία του έργου αποτελείται από 69 εταίρους  απ’ όλη την Ευρώπη και από 10 συνδεόμενα μέλη (third parties) και περιλαμβάνει κατασκευαστές οχημάτων και εξοπλισμού, φορείς και λειτουργούς Δημόσιων Συγκοινωνιών, φορείς πολιτών και χρηστών των μέσων μεταφοράς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, καθώς και βιομηχανικούς εταίρους. Το έργο ξεκίνησε επίσημα την 1η Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσει για 48 μήνες. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσημης συνάντησης της Κοινοπραξίας, όλες οι δραστηριότητες του έργου παρουσιάστηκαν λεπτομερώς από τους υπεύθυνους εταίρους, ενώ ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές συζητήσεις με τη συμβολή όλων των συμμετεχόντων.

Ο υπεύθυνος Διαχείρισης του έργου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιώργος Σάρρος (INEA, EC) συμμετείχε επίσης παρουσιάζοντας τις προσδοκίες της ΕΕ από το έργο, καθώς και ο κ. Patrick Mercier-Handisyde από τη DG-RTD τίμησε την Κοινοπραξία με την παρουσία του και την συμβολή του παρουσιάζοντας τη σχετική πολιτική της ΕΕ.

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

«ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ» ΑΠΕΙΛΗ Ο ΙΟΣ – ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Πολύ ισχυρό πλήγμα από την εξάπλωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ιού COVID-19 δέχονται οι μεταφορές και γενικότερα ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθ...

ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. – Ι.Ο.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την αναβολή επ’ αόριστον των εκδηλώσεων του Μήνα Οδικής Ασφάλειας της Κρήτης, ανακοίνωσε επισήμως ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρε...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ΚΑΙ Ι.Ο.ΑΣ. – ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΚΡΗΤΗ

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υπέγραψε στις 14 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.)....

Κλείσιμο [X]