ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SOLUTIONS VIΙΙ ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/02/2020

 

 

Ένα συνέδριο πολύτιμο εργαλείο για όσους δραστηριοποιούνται στα Logistics διοργανώθηκε  με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING στις 19/02/2020 στο Grand Hotel Palace, στη Θεσσαλονίκη. To event ξεχώρισε για την άρτια διοργάνωση, τη συμμετοχή περισσότερων των 200 διευθυντικών στελεχών και τους 30 κορυφαίους ομιλητές που τοποθετήθηκαν  σε ό,τι αφορά τα logistics της Βορείου Ελλάδας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως τα ελληνικά Logistics είναι ισχυρά και αναζητούν λύσεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ιδιοκτήτες και στελέχη 110 επιχειρήσεων.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες τάσεις, λύσεις και εξελίξεις, καλύπτοντας το συνολικό φάσμα των Logistics και δίνοντας κατεύθυνση για το βραχυπρόθεσμο logistics plan των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας μέσα από τις παρουσιάσεις και τοποθετήσεις κορυφαίων ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων 6 case studies από ηγέτιδες εταιρείες της Β.Ε. και 1 έρευνας σε 950 καταναλωτές σχετικά με τις logistics απαιτήσεις τους κατά τις ηλεκτρονικές τους αγορές.

Το συνέδριο βασίστηκε σε 2 πυλώνες. Το πρώτο μέρος κινήθηκε σε αναπτυξιακό ύφος,  αναλύοντας τις τάσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης για τα logistics της Βορείου Ελλάδας.  Με γνώμονα ότι η βιομηχανική συγκέντρωση είναι μεγαλύτερη στη Β. Ελλάδα απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς επίσης μεγαλύτερη είναι και η συγκέντρωση των agrologistics στη Β. Ελλάδα, πέραν του ότι σημαντικό φορτίο μεταφοράς κινείται από τη Β. Ελλάδα προς τη Ν. Ελλάδα, βλέπουμε και μεγάλες ευκαιρίες για κέντρα αποθήκευσης και διανομής.  Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά το θέμα της έλλειψης σε στελέχη logistics middle και upper management. Στο televoting το 71% απάντησε ότι στο μέλλον τα logistics θα χαρακτηριστούν από την ταχύτητα παράδοσης, ενώ παρεμβάσεις φάνηκε να χρειάζονται σε όλους τους τομείς προκειμένου η εφοδιαστική αλυσίδα να μπορεί να αντεπεξέλθει στο αναπτυξιακό περιβάλλον. Αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση σε κάθε της διάσταση και πλαισιώνοντας την επόμενη μέρα, προβλήθηκαν όλες οι τάσεις ψηφιοποίησης και αυτοματισμού στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα κέντρα αποθήκευσης, καθώς και τα αποτελέσματα της  εφαρμογής τους μέσα από πρότυπα case studies.  Οι τεχνολογίες vision picking εφαρμόζονται πλέον από πρωτοπόρες εταιρείες, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να φέρουν μεγάλη βελτίωση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονο ROI 1,5 έτους, ενώ οι χειριστές τους τις αποδέχθηκαν πιο εύκολα από όσο πιστεύουμε. Επισημάνθηκαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ψυχρή αλυσίδα και ειδικά στην αποθήκευση προϊόντων κατάψυξης.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά αποτελέσματα έρευνας του Supply Chain Institute με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, όπου 950 τελικοί καταναλωτές  απάντησαν για τις logistics απαιτήσεις τους.  Παρουσιάστηκε η επιρροή  του  e-commerce στο μοντέλο logistics των επιχειρήσεων και οι απαιτούμενες logistics προσαρμογές που απορρέουν από αυτό στοχεύοντας στο βέλτιστο customer experience.

Δεύτερος πυλώνας της ημερίδας ήταν οι εμπορευματικές μεταφορές και η διανομή της Βορείου Ελλάδας. Σκιαγραφήθηκε ο ρόλος της Βορείου Ελλάδας στα εθνικά δίκτυα διανομής και οι διεθνείς μεταφορές με επίκεντρο τη Β.Ε., ενώ παρουσιάστηκαν benchmarks επιχειρήσεων εμπορευματικών μεταφορών. Η Θεσσαλονίκη -μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον case- αποδείχθηκε  κέντρο διεθνών μεταφορών, υπερέχοντας σε πολλά σημεία των Αθηνών τόσο σε εξαγωγές όσο και σε εισαγωγές, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί κόμβο logistics.

Tα city logistics & η αστική διανομή στη Θεσσαλονίκη κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, όπου προτάθηκαν λύσεις διανομής έως και με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η έλλειψη οδηγών και καταρτισμένου προσωπικού, και στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, απασχόλησε το discussion panel, καθώς επίσης και όλα τα μέτρα ασφάλειας και ασφάλισης που οφείλουν να λαμβάνουν όσοι δραστηριοποιούνται στις εμπορευματικές μεταφορές.

To συνέδριο στήριξαν οι εταιρείες: MANTIS Πληροφορική - Μέγας χορηγός, ΠΑΕΓΑΕ – Events Sponsor 2020, οι Χρυσοί Χορηγοί EKOL, TELENAVIS, CIMA,  ΟROSIMO SOFTWARE, ΙΜΕΤ και οι Χορηγοί  JUNGHEINRICH, Όμιλος ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, INTERTRANS, VIANOX, TRUCK & CARGO INSURANCE, TRANSCOMBI EXPRESS SALONICA, SPEEDEX και ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ Systems.

Το συνέδριο στήριξαν θεσμικά οι: ΣΒΕ, ΕΒΕΘ, ΕΕL.BE, ΣΕΒΕ, ΟΦΑΕ, ΣΥΝΔΔΕ&L, ILME, ΠΕΕΔ, GRECA και GREEK COLD STORAGE & LOGISTICS.

  • Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν τα περιοδικά Logistics & Management και Car & Truck της T.Press.

 

 

 

MANAGEMENT

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ CPI ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τη δωρεάν χορήγηση 2 ΟΚΙ εκτυπωτικών μηχανημάτων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανακοίνωσε η CPI. Στόχος της δωρεάς είναι τα μηχανήματα να καλύψουν τις εκτυπωτικές ανάγκες που έχουν προ...

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ PEPPER ΤΟΥ ΔΑΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αερο...

ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΜΑΖΙ» ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Διαδικτυακά διεξήχθη, για πρώτη φορά, στις 15 Ιουνίου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, τα οποία, με το βασικό μήνυμα «Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί» εξέλεξαν νέο πρόεδρο τον κ. Δ...

Κλείσιμο [X]