ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο Βασίλης Βαλιάνος

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/07/2019

 

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρεία γνωστοποίησε το δυσάρεστο γεγονός λέγοντας ότι με βαθιά θλίψη η οικογένεια του Ομίλου Acmon ανακοίνωσε την απώλεια ενός συνεργάτη, συναδέλφου, συζύγου, πατέρα και φίλου. «Άνθρωπος αγαπητός σε όλους μας, με αξίες και αρχές, όραμα, επιμονή, τιμιότητα και ήθος. Η εξαιρετική δουλειά και εμπειρία του είναι η κληρονομιά μας, ο Βασίλης θα αφήνει πάντα το αποτύπωμά του σε κάθε έργο μας. Θα ζει στη μνήμη και στην καρδιά μας», αναφέρεται σχετικά.

 

Στο “Logistics & Management”

 

Μετά τον ανασχεδιασμό του “Logistics & Management” τον Ιανουαρίου του 2005 κι έως σήμερα, ο Βασίλης Βαλιάνος αποτέλεσε έναν τακτικό αναγνώστη αλλά και χρήσιμο σύμβουλο σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών υποστήριξης των Εφοδιαστικών Αλυσίδων. Σε κάθε αφιέρωμα τεχνολογικού χαρακτήρα πάντα συμμετείχε ανελλιπώς ενώ στις στοχευμένες συνεντεύξεις που έδινε, πάντα παρουσίαζε την καινοτομία ως πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο “L&M” τον Νοέμβριο του 2010, ο Βασίλης Βαλιάνος παρουσίασε τότε την πρωτοποριακή πρόταση του “Trace Pro” για τις επιχειρήσεις και σε μια σύντομη ανασκόπηση του ενεργητικού του είχε πει: «Εκτός από συστήματα για τον έλεγχο και την διαχείριση της παραγωγής  (Manufacturing Execution System - MES), έχουμε αναπτύξει συστήματα για την διαχείριση της αποθήκης (Warehouse Management System - WMS), συστήματα αυτόματης φόρτωσης και διακίνησης χύδην υλικών για τσιμεντοβιομηχανίες, αλευρόμυλους κ.λ.π, συστήματα αυτομάτου ελέγχου διακίνησης υλικών με τεχνολογία RF-ID, συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης επίσης με τεχνολογία RF-ID, συστήματα παραγγελιοληψίας μέσω WEB (e-Shop) ή με φορητά τερματικά (Sales Force), συστήματα διαχείρισης εξωτερικών συνεργείων συντήρησης / επισκευών (Field Service), ειδικές εφαρμογές διαχείρισης εργασιών (work flow)».

Στο τελευταίο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics σε ένα πηγαδάκι με τους Γιάννη και Στέλιο Καπετανάκη, καθώς και τον Θοδωρή Σκαμάγκο είχε ανοίξει συζήτηση για την κρίση και τις προοπτικές των Logistics. Συμμετείχε και ο Βασίλης Βαλιάνος που είχε σχολιάσει τότε: «Χρειάζεται ψυχραιμία, θετική σκέψη και μείωση των κοστολογίων, αυτό που ο μέσος επιχειρηματίας ονομάζει συμμάζεμα. Σε αυτό πιστεύω χρειάζεται την βοήθεια που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις».

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC”

Για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, το εκθεσιακό κέντρο MEC θα μετατραπεί σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό και τη διακόσμηση, αλλά και τα συστή...

Κλείσιμο [X]