ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Με την ευχάριστη είδηση ότι πέρασε στην τελική τριάδα των ELA Awards 2019 ο διακριθείς με το βραβείο Logistcs του ILME «Μέγας Αλέξανδρος», Manager of the Υear 2019, κ. Κώστας Χολέβας (VP Exports and Supply Chain Oil & Gas στη LafargeHolcim), έκλεισε το Eurolog19 που φέτος διοργανώθηκε στην Αθήνα.

EUROLOG 2019: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/04/2019

 

Με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρεμβάσεις και προτάσεις ολοκληρώθηκε το 25ο  διεθνές συνέδριο  Eurolog19 που φέτος διοργάνωσε στην Αθήνα, 3-4 Απριλίου ο ELA (European Logistics Association) σε συνεργασία με το ILME (Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος). Τις εργασίες της πρώτης ημέρας άνοιξε ο πρόεδρος του ILME κ. Σπύρος Ολύμπιος καλωσορίζοντας τους ξένους και τους Έλληνες leader των logistics και των μεταφορών και ακολούθησε ο πρόεδρος του ELA κ. Πάολο Μπιζόνι, ο οποίος έδωσε το στίγμα του συνεδρίου για το επιχειρείν στους νέους δρόμους της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και προλόγισε τους σπουδαίους keynote speaker και τους περισσότερους από 30 διακεκριμένους ομιλητές.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του καθηγητή Dr. Dr. hc. Hans-Christian Pfohl (πανεπιστήμια Ντάρμσταντ και Σαγκάης) για τα πέντε χρόνια του belt and road, με την έμφαση που έδωσε στην απρόσκοπτη γιγάντωση του κινεζικού δράκου, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι ξεκινούν με τις αλλαγές στη σκιακιέρα των ισχυρών δυνάμεων. Ο κ. Gerry Walsh (Director, JGW Global Consultancy) που τον διαδέχτηκε στο βήμα υπερθεμάτισε, επικεντρώνοντας στη συνέχεια την ομιλία του στην επιτακτική ανάγκη αλλαγών για την κατάκτηση της αριστείας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε η εισήγηση της κ. Μαρίας Σταυρίδου (Senior Director Purchasing Council Plastic and Liquid Resins στη Siemens AG) για τη σημασία της ψηφιοποίησης στην πρόληψη και τη  διαχείριση τόσο των καθημερινών προβλημάτων μιας επιχείρησης, όσο και, κυρίως, των έκτακτων, απρόβλεπτων κρίσεων, που μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και "από τον υποπρομηθευτή του προμηθευτή σου" ακολουθώντας, τρόπον τινά, το λεγόμενο φαινόμενο της πεταλούδας. Το ίδιο καίριο ζήτημα έθιξε επίσης, από τη δική του οπτική γωνία βεβαίως, και ο κ. Στάθης Νικολόπουλος (Managing Director THellas, ToolsGroup partner) στη χαρακτηριστική ομιλία του για το lights-out planning ως το μέλλον στην αυτοματοποιημένη διαχείριση της εφοδιαστικής, μη παραλείποντας να μνημονεύσει το ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα ακόμα και στις πλέον σύγχρονες εφαρμογές των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης, ρόλο που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος όσο και καταστροφικός εάν δεν υπόκειται σε έλεγχο και προληπτικά μέτρα ασφαλείας.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου κύλησε με πολλές επιπλέον ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το μεταλλασσόμενο παρόν και το απρόβλεπτο μέλλον του επιχειρείν και έκλεισε το βράδυ με το gala dinner που παρέθεσε προς τιμήν των συνέδρων και των άλλων επίσημων προσκεκλημένων η T-Press σε γνωστό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της διοργάνωσης του Eurolog για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενός συνεδρίου που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό και είναι φέτος το γεγονός της χρονιάς για τα logistics και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Εξίσου ενδιαφέρον ήταν και το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε με μια ευχή - πρόταση από τον keynote speaker Φρανσίσκο Ριζούτο (Cargo Specialist Manager της Εurope ΙΑΤΑ), να διεξαχθεί στην Αθήνα το επόμενο παγκόσμιο συμπόσιο αερομεταφορών στο οποίο μετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 1.400 οργανισμοί (φέτος διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη). Ο κ. Ριζούτο μίλησε για την πιστοποίηση CEIV Pharma για την αερομεταφορά φαρμάκων, την οποία ανέπτυξε η Europe IATA ως ιδέα για ένα παγκόσμιο πρότυπο στα logistics των φαρμακοβιομηχανιών, τόνισε δε, ότι η Αθήνα, το διεθνές αεροδρόμιο της οποίας έχει λάβει την εν λόγω πιστοποίηση, είναι ιδανικός προορισμός για τη φιλοξενία του επόμενου εμβληματικού διεθνούς συμποσίου για τις αερομεταφορές. 

Ο κ. Τομ Ρόουζ (Head of International Operation της Spar Intl) αναφέρθηκε στον ευαίσθητο κλάδο του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας την πελατοκεντρική προσέγγιση που επιβάλλει η τεχνολογία στις ημέρες μας, καθώς όσο αυξάνονται τα τεχνολογικά μέσα που έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις του.  Με παρόμοια οπτική, ο κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης (CEO της Telenavis) ανέλυσε την κρισιμότητα του διαμοιρασμού της πληροφορίας με τη χρήση αλγορίθμων και big data analytics, θέτοντας ωστόσο τον προβληματισμό για το ποιες είναι οι καθοριστικές ερωτήσεις για τις οποίες οφείλουμε να αναζητήσουμε απαντήσεις μέσα από την ανάλυση των big data.

O Δρ. Άγγελος Αμδίτης (Chairman ERTICO-ITS Europe) στην ενδιαφέρουσα εισήγησή του για τα ευφυή συστήματα μεταφορών τόνισε πως η Ελλάδα θα μπορούσε νε εξελιχτεί σε πολυτροπικό κόμβο του παγκόσμιου εμπορίου ως πύλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αν βελτιώνονταν οι ελλιπέστατες σήμερα φυσικές και τεχνικές υποδομές της, επισημαίνοντας πως η πλήρης ανάπτυξη των ευφυών συστημάτων μεταφορών μπορεί αποδεδειγμένα να φέρει κέρδη αυξημένα κατά 25%.

Τέλος, ο διακριθείς με το βραβείο Logistcs του ILME «Μέγας Αλέξανδρος», Manager of the Υear 2019, κ. Κώστας Χολέβας (VP Exports and Supply Chain Oil & Gas στη LafargeHolcim), ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα ΕLA Awards 2019 τον Μάιο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η μεγαλύτερη εταιρεία οικοδομικών υλικών του κόσμου επέλεξε την Ελλάδα μεταξύ 36 σημείων δράσης της διεθνώς για τη δημιουργία της βάσης ανάπτυξης των εξαγωγών της.

Ο κ. Χολέβας έχει ήδη προκριθεί στη τελική τριάδα των νικητών των ΕLA AWARDS, όπου η Eλλάδα την τελευταία πενταετία έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις,

Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με την αναγγελία του επόμενου Eurolog το οποίο θα διεξαχθεί το 2020 στη Σλοβενία.

Χορηγοί επικοινωνίας του Eurolog19 ήταν τα περιοδικά Logistics & Management και Car & Truck της T-Press.


 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Αρνητική επίδραση της τρέχουσας πανδημίας σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρ...

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

Κλείσιμο [X]