ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η SAMSUNG ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/02/2019

 

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η Samsung θα αντικαταστήσει τη συσκευασία που χρησιμοποιεί για όλη την γκάμα των προϊόντων και των αξεσουάρ της (από τα smartphone και τα tablet μέχρι τις οικιακές συσκευές) με περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά, όπως το ανακυκλωμένο βιολογικό πλαστικό και το χαρτί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Samsung Electronics συστήθηκε ομάδα εργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, την αναβάθμιση, την αγορά, το marketing και τον ποιοτικό έλεγχο για καινοτόμες ιδέες συσκευασίας.

Όσον αφορά τις συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, τάμπλετ και wearables η Samsung θα αντικαταστήσει το πλαστικό με χαρτοπολτό και τις σακούλες των αξεσουάρ με οικολογικά υλικά. Η εταιρεία θα αλλάξει επίσης τον σχεδιασμό του φορτιστή smartphone αντικαθιστώντας το γυαλιστερό φινίρισμα με ματ και εξαλείφοντας τις πλαστικές προστατευτικές ταινίες, με σκοπό τη μείωση της χρήσης πλαστικού.

Οι πλαστικές μεμβράνες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των επιφανειών οικιακών συσκευών, όπως π.χ. των τηλεοράσεων, των ψυγείων, των κλιματιστικών, των πλυντηρίων καθώς και άλλων λευκών συσκευών, θα αντικατασταθούν από μεμβράνες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά και βιοπλαστικά, τα οποία κατασκευάζονται αντίστοιχα από πλαστικά απόβλητα και μη ορυκτά καύσιμα όπως το άμυλο ή το ζαχαροκάλαμο.

Σχετικά με τη χρήση χαρτιού στις συσκευασίες της η Samsung θα χρησιμοποιεί μόνο φυτικές ίνες που έχουν πιστοποιηθεί από διεθνείς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, όπως οι Forest Stewardship Council, Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme (Πρόγραμμα για την Έγκριση του Συστήματος Πιστοποίησης των Δασών) και Sustainable Forestry Initiative (Βιώσιμη Δασική Πρωτοβουλία) για τη συσκευασία και τα εγχειρίδια μέχρι το 2020.

«Η Samsung Electronics εντείνει την προσπάθειά της στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων της κοινωνίας, όπως η εξάντληση πόρων και τα πλαστικά απόβλητα» δήλωσε ο Gyeong-bin Jeon, επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Ικανοποίησης Πελατών της Samsung (Samsung’s Global Customer Satisfaction Center). «Δεσμευόμαστε να ανακυκλώνουμε πόρους και να ελαχιστοποιούμε τη ρύπανση που προέρχεται από τα προϊόντα μας. Θα υιοθετήσουμε περιβαλλοντικά πιο βιώσιμα υλικά, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστους». Σύμφωνα με την πολιτική κυκλικής οικονομίας της εταιρείας, η Samsung Electronics έχει θεσπίσει ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο υλοποίησης που προβλέπει την αποκλειστική χρήση πιστοποιημένης από δασικές πρωτοβουλίες συσκευασίας μέσα στο επόμενο έτος. Μέχρι το 2030 Samsung σκοπεύει να έχει χρησιμοποιήσει 500 χιλιάδες τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού και να έχει συλλέξει 7,5 εκατομμύρια τόνους απορριφθέντων προϊόντων (και τα δύο μεγέθη είναι σωρευτικά από το 2009).

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ CONSORTIUM ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΒΙΠΥΣ

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με ένα ακόμα καταξιωμένο στη διεθνή κοινότητα Ινστιτούτο Έρευνας στη Γερμανία, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) δέχτηκε πρόταση για την...

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ INDUSTRY 4.0 ΣΤΟ SMARTFACTORY CONFERENCE 2019

Με την παρουσία 230 και πλέον ανώτερων στελεχών του μεταποιητικού κλάδου και των επιχειρήσεων παροχής τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ το SmartFactory Confere...

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΙΠΥΣ

Με επιτυχία διεξήχθη στις 13 Φεβρουαρίου η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των νέων μελών κ...

Κλείσιμο [X]