ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ INDUSTRY 4.0 ΣΤΟ SMARTFACTORY CONFERENCE 2019

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/02/2019

 

 

Με την παρουσία 230 και πλέον ανώτερων στελεχών του μεταποιητικού κλάδου και των επιχειρήσεων παροχής τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ το SmartFactory Conference 2019, στις 12 Φεβρουαρίου στο  ArtFactory Τεχνοστάσιο.

Το συνέδριο ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενό του, καταδεικνύοντας την αξία, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί το Industry 4.0 στην αλυσίδα αξίας των βιομηχανιών. Earlyadapters   διεθνών και εγχώριων βιομηχανιών, experts και practitioners μοιράστηκαν τα βήματά τους προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, παραθέτοντας τα συνακόλουθα οφέλη, όπως οι βελτιώσεις στο χρόνο, την ποιότητα αλλά και το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα αναδείχθηκε ο άνθρωπος ως το σημαντικότερο γρανάζι της βιομηχανίας, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Jesus M. Fernandez, Operations Director της Thyssenkrupp Norte και όπως υποστήριξαν με τις παρουσιάσεις τους και άλλοι ομιλητές, ναι μεν οι μηχανές και οι τεχνολογίες υπόσχονται βελτιώσεις, τον κεντρικότερο όμως ρόλο και καταλύτη ουσιαστικών αλλαγών επιφέρει πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τέλος, όπως εύστοχα τόνισε ο keynote ομιλητής του συνεδρίου, Henrikvon Scheel, πρωτεργάτης του κινήματος Industry 4.0, η βιομηχανία παραμένει η ραχοκοκαλιά κάθε ευημερούσας οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση,  από την κατάμεστη αίθουσα του ArtFactory δόθηκε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η ελληνική βιομηχανία είναι συντονισμένη στους ρυθμούς των εξελίξεων που θα την οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την τιμητική υποστήριξη του Σ.Β.ΒΕ. και του ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ACMON DATA, ADAPTIT, ΕΥ, GIZELIS ROBOTICS και SABO και υποστηρικτές οι εταιρείες AGT, ARPEDON, MAS και SIVECO Hellas.

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ CONSORTIUM ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΒΙΠΥΣ

Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με ένα ακόμα καταξιωμένο στη διεθνή κοινότητα Ινστιτούτο Έρευνας στη Γερμανία, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) δέχτηκε πρόταση για την...

Η SAMSUNG ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΗΣ

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η Samsung θα αντικαταστήσει τη συσκευασία που χρησιμοποιεί για όλη την γκάμα των προϊόντων και των αξεσουάρ της (από τα smartphone και τα tablet μέχρι τις οικιακές συσκ...

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΙΠΥΣ

Με επιτυχία διεξήχθη στις 13 Φεβρουαρίου η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των νέων μελών κ...

Κλείσιμο [X]