ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κηρύσσει την έναρξη των εργασιών της δεύτερης μέρας της Συνόδου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΥΡΩ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/10/2018

 

 

 

 

Mε περισσότερες από 800 ηχηρές παρουσίες από τουλάχιστον 30 χώρες, πλήθος ανώτατων κυβερνητικών  στελεχών, πολιτικοί παράγοντες, πρέσβεις, εκπρόσωποι της Ε.Ε. και θεσμικών φορέων και επιχειρηματίες έδωσαν το παρών στη διήμερη  (29-30 Οκτωβρίου) Ευρω-Αραβική Σύνοδο (EU-Arab World Summit – «Shared Horizons») που διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες». Τις εργασίες της Συνόδου εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ τη σημερινή διάσκεψη άνοιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ομιλίες απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοφ, ο επίτροπος Μετανάστευσης,  Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κ. Ναμπίλ Αμπού Ρουντεϊνέχ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας -η οποία ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία της Ε.Ε.- της Μάλτας, του Κατάρ και της Ρουμανίας, ο αντιπρόεδρος της Σερβίας και υπουργός Εσωτερικών, κ. Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ο υπουργός Ενέργειας της Αιγύπτου, κ. Ταρέκ Ελ Μόλα, ο υφυπουργός Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Αμπντελραχμάν Μπιν Αχμάντ Αλχάρμπι,  ο υφυπουργός Υποδομών του Ιράκ, κ. Νταρά Χασάν Ρεσίντ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι από την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Λιβύη.   

Στο επίκεντρο των διήμερων εργασιών της Συνόδου βρέθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την  εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών, ενώ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό, η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η ευρωπαϊκή και οι αραβικές πολιτικές γειτονίας στη Μεσόγειο, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, περιβαλλοντικά ζητήματα και ενεργειακά θέματα.

«Κεντρική επιδίωξη της συνάντησης είναι να έχουμε ακόμη σημαντικότερες οικονομικές συνέργειες σε αυτόν τον κρίσιμο χώρο της Εγγύς και Μέσης Ανατολής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Σύνοδο Κορυφής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών και των υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. Το βράδυ της Δευτέρας, 29 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των ηγετών και των αξιωματούχων των κρατών και της Ε.Ε. που συμμετείχαν στη Σύνοδο.

Η 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος «Κοινοί Ορίζοντες» διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από τον όμιλο  Al-Iktissad Wal - Aamal Group και τη «Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.» σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πρωτοβουλία ανήκει στους ιδρυτές της κατασκευαστικής εταιρείας της Μέσης Ανατολής, με έδρα την Αθήνα, Consolidated Contractors Company (CCC), κ.κ. Σαΐντ Χούρι και Χασίμπ Σαμπάχ, καθώς και στον σημερινό πρόεδρό της, κ. Ταϊφίκ Χούρι.

Χορηγός επικοινωνίας της Συνόδου ήταν η “T-Press Magazines” και το “Logistics & Management”.

 

 

 

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Στο φουαγιέ του Μεγάρου, λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού, θερμή συνομιλία του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, υπό το βλέμμα της Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, κ. Κάριν Κνισλ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεφυλλίζει το πρόγραμμα της Συνόδου μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. κ. Νίκο Αναστασιάδη, λίγο πριν ανέβει στο βήμα για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

 

 

Οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Αναστασιάδης ανταλλάσσουν χειραψία λίγο πριν από την άφιξη του Πρωθυπουργού.

 

 

Ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Τζέφρι Πάιατ, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής πριν από την έναρξη της Συνόδου.

Ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου απέναντι στις προκλήσεις της παγκόσμιας ανάπτυξης, απηύθυνε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Συνοδευόταν από τους αδερφούς του Νίκο Παπανδρέου και Αντρέα Παπανδρέου, εκ των οποίων ο δεύτερος συμμετείχε στο πάνελ για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση. 

 

 

Παρών και ο πρώην Υφυπουργός στα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, κ. Πέτρος Δούκας. 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 12/4 Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΧΑΪΦΑΣ

Μια νέα εμπορική γραμμή, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κύπρο και τη Χάιφα εγκαινίασε ο όμιλος Salamis, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Τα δρομο...

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία αποφάσισαν τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοί τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπ...

ΜΕ E-CMR, ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΦΑΕ, SARMED, MED FRIGO ΚΑΙ NESTLE

Το πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, το οποίο στη χώρα μας συντονίζεται από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό να ...

Κλείσιμο [X]