ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη, με την πρέσβη της Κίνας, κυρία Zhang Qiyue.

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/10/2018

 

Προοπτικές νέων επενδύσεων στον Πειραιά, στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, στις συνδυασμένες μεταφορές και στα Logistics ανοίγει η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών της Κίνας, κ. Li Xiaopeng, στην Ελλάδα, εντός του Οκτωβρίου. Οι θετικές προοπτικές διαφάνηκαν ήδη από τη συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα και με δική της πρωτοβουλία η πρέσβης  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κυρία Zhang Qiyue, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη.

Η πρέσβης συζήτησε τις προοπτικές νέων επενδύσεων στον Πειραιά και ανάπτυξης συνεργειών στη ναυπηγοεπισκευή και τις συνδυασμένες μεταφορές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη Δήλωση Προθέσεων για τη διμερή συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της ναυσιπλοΐας, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της ναυτικής εκπαίδευσης και της διευκόλυνσης της ναυτιλιακής κίνησης, δήλωση η οποία πλέον έχει ωριμάσει και φαίνεται να οδηγείται στην υπογραφή συμφωνίας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Έλληνας υπουργός έθιξε επίσης το ζήτημα της ίδρυσης δεύτερης έδρας ναυτιλιακού ακολούθου στη πόλη Γκουανγκτζού στη νότια Κίνα, η οποία  προγραμματίζεται να λειτουργήσει παράλληλα με την υφιστάμενη στη Σαγκάη.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και αναφέρθηκε στα αμοιβαία οφέλη από το θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεργασία των ναυτιλιακών διοικήσεων των δύο χωρών και  στα θέματα ναυπηγικής βιομηχανίας και τεχνολογίας, με ειδική αναφορά στην προώθηση ελληνικών προϊόντων ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ελληνόκτητα πλοία που κατασκευάζονται στα κινεζικά ναυπηγεία, πρόταση την οποία προσέγγισε θετικά η πρέσβης της Κίνας.

Η  κυρία Zhang Qiyue, με τη σειρά της, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην επένδυση της Cosco στο λιμένα Πειραιά ως υπόδειγμα, αλλά και υπόβαθρο για την περαιτέρω σύνδεση των αναπτυξιακών στρατηγικών των δύο χωρών και για την ανάληψη πρωτοβουλιών για πραγματοποίηση νέων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ναυπηγοεπισκευής και των logistics.

Τέλος, η κα Πρέσβης και ο Έλληνας Υπουργός συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της στρατηγικής τους συνεργασίας όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Ε.Ε. -Κίνας και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ιδίως του ΙΜΟ.

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΣΕ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΟΔΟ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΠ

Ρεκόρ ανόδου (+25,7%) στην κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων το Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι καταδεικνύουν τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Cosco Shipping Ports, μητρικής της ΣΕΠ (Σ...

«ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΠΡΩΗΝ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΣΕ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 17 Ιουνίου. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γιώ...

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: EXPORT SUMMIT VII, ΣΕΒΕ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρακολουθήστε ζωντανά από τις ιστοσελίδες της "Τεχνοεκδοτική / Τ-Press" τις ερηασίες του διεθνούς συνεδρίου "Export Summit VII, Fostering Maritime Economy". Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο ξεν...

Κλείσιμο [X]