ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΤΕΥΧΟΣ 134

ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΑΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
8 ΟΦΑΕ Μετά την κρίση το εμπάργκο – ΟΛΘ Οκτώ στη 2η Φάση διαγωνισμού – ΣΥΡΟΣ Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο – ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κερδίζει φορτίο
16 ΙLME Το καλοκαιρινό event του Ινστιτούτου στον ΟΛΠ
17 SIEMENS Παγκόσμια έρευνα για τις βιώσιμες μεταφορές στις πόλεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
18 Γιανς Χιούγκερ Ο αξιωματούχος της IRU μιλάει για τις μεταφορές και προτείνει τη χρηματοδότηση αντί για τη φορολόγηση ως τρόπο διεξόδου από την κρίση

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS
22 Θεσμικοί Παρεμβαίνουν με κείμενά τους και παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου ο ΣΕΝ, η Ελληνική Εταιρεία Logistics και ο ΣΥΝΔΔΕ&L.
26 ΣΕΒ Η Έκθεση που έχει εκπονήσει ομάδα εργασίας του Συνδέσμου, με θέμα την «Ex ante αξιολόγηση επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα» του νομοσχεδίου.

LOGISTICS
28 Διαμετακόμιση Ο Πειραιάς θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του στη Μεσόγειο.
30 ILME & ICAP Με έρευνές τους «ακτινογραφούν» τον κλάδο των logistics. Παρέμβαση του Κωνσταντίνου Χανιώτη, αντιπροέδρου του ILME και υπεύθυνου της έρευνας του Ινστιτούτου.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ
34 Εφοπλισμός Έτος μετάβασης από μια μικρή αλλά οδυνηρή περίοδο κρίσης προς ένα νέο κύκλο ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι το 2014 για την ελληνική ναυτιλία.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ
38 ACROSSEE Διερεύνηση των χερσαίων συνοριακών διελεύσεων και των προβλημάτων που αναφύονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου

ΑΠΟΘΗΚΗ
44 Διανομή Παρουσιάζουμε την πρώτη μικροζυθοποιία του Βορρά, τη «Siris MicroBrewery» από τις Σέρρες, και συνομιλούμε με το Γιάννη Μαρμαρέλλη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
48 Παλέτες Με αφορμή το λανσάρισμα μιας νέας παλέτας εξετάζουμε τις τάσεις σε διεθνές επίπεδο, τάσεις που αντανακλούν τις επιδράσεις ακόμα και δημογραφικών παραγόντων όπως η γήρανση.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
50 Φορτία Εφαρμογή στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, στο Νέο Ικόνιο, για τον έλεγχο του βάρους των οχημάτων εμπορευματικών μεταφορών.
52 Kleemann Η μεγάλη επένδυση της ελληνικής εταιρείας στην αναβάθμιση του πληροφοριακού της συστήματος με τη συνεργασία της Athentis.
55 Sensap Ο Κώστας Παπαδόπουλος παρουσιάζει το σύστημα σειριοποίησης φαρμάκων για τον περιορισμό της διακίνησης πλαστών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

MANAGEMENT
56 Ασφάλεια O Ιωάννης Ν. Γουσγούνης θεωρεί ότι η απασχόληση τεχνικού ασφαλείας στις εταιρείες ήταν κάτι παραπάνω από υποχρέωση.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
8 Ελ. Ιακώβου, 10 Γ. Σιαμάς, 12 Βιβλίο, 14 TimoCom Transport Barometer, 15 Ατζέντα, 58 Συνδρομές.
22 Θεόδωρος Φέσσας «Η εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι μιας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής» σχολιάζει ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ
18 Γιανς Χιούγκελ «Σώστε μικρομεσαίες επιχειρήσεις· μη σώζετε μόνο τράπεζες»». Αν και Γερμανός, το στέλεχος της IRU λέει τα προφανή.
44 Γιάννης Μαρμαρέλλης «Είναι πιο εύκολη η αποστολή εμπορευμάτων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα ή Κρήτη απ’ ό,τι στην Καβάλα ή τη Δράμα». Ο Σερραίος ζυθοποιός απέναντι στον τραγέλαφο της αγοράς.
52 Χρήστος Ηλιού «Προσφέρουμε ειδικούς ανελκυστήρες, που ακόμα και διεθνή ονόματα δεν μπορούν να υλοποιήσουν» λέει με περηφάνια ο logistics manager της εταιρείας Kleemann.

 

 

Κλείσιμο [X]